Levinyt!
 

Levi Snowcrossin pääsarjat Pihlajan tahdissa

16.04.2015

Startista muilta karkuun.
Keväinen aurinko paisteli valkoisille hangille täydeltä terältä lauantaiaamulla 11.4. Kittilän Moottorikerholaiset olivat virittäneet kisaradan huippukuntoon, joten pitkään odotettu Levi SnowX -moottorikelkkakrossi sai loistavat puitteet. Hyvä sää houkutteli paikalle tuhatkunta katsojaa, joten myös tunnelma oli korkealla.

snowxvoittajat
Päivän nimi oli juuri suomenmestaruuden voittanut Aki Pihlaja, joka nappasi tuplat vieden nimiinsä sekä Pro Stock että Pro Open -luokkien molemmat lähdöt. Mies otti homman haltuun heti startista karkaamalla kärkeen, ainoastaan Viktor Hertén pisti mestarin ajoittain tiukille raivokkaalla takaa-ajollaan.
- Rata oli tosi haastava ja tekninen, siis minulle mieleinen. Lähdöt onnistuivat hyvin, joten kärjessä oli helppo ajaa. Tiukinta oli Pro Stockin ensimmäisessä erässä, jossa Viktor antoi hyvän vastuksen, meillä on ollut hyviä taisteluita myös SM-sarjassa, sanoi Pihlaja.
- Kausi meni kotimaassa täydellisesti, mutta ulkomailla tuli tehtyä voltteja ja rikottua kalustoa. Taso on siellä kovempi ja kylkeen tullaan maaotteluhengessä välillä kovaakin. Kun vastassa on monta huippukuskia, homma on tiukempaa kuin Suomessa, missä taistelemme pääasiassa Viktorin kanssa. Yksi kisa olisi tälle kaudelle vielä jäljellä, ja se on Ruotsissa Battle of Nations -kisassa.

Sirkka ja Humminen mitalisijoille kotikisassa.
Kittilän Moottorikerhon Alex Sirkka käytti Semi Prossa hienosti kotikenttäetunsa ja hiillosti vastustajansa yksi kerrallaan tekemään virheitä. Mies nousi molemmissa lähdöissä kakkoseksi Hyvinkään Moottorikerhon Kalle Saarelaisen jälkeen, joka hallitsi suvereenisti molempia lähtöjä. Määrätietoisesti harjoittelevan Sirkan ajo on lähtenyt kulkemaan tänä vuonna mallikkaasti.
- Olin kerran aikaisemminkin tällä kaudella toinen, mutta pidän tätä silti kauden parhaana kisanani. Kotiradalla oli hienoa lopettaa kakkossijalle molemmissa lähdöissä hyvien ajojen päätteeksi. Ensi kaudella tavoite on tietysti vielä yhden pykälän korkeammalla, sanoi Sirkka.
Naisten sarjaa hallitsi ylivoimaisesti norjalainen Malene Andersen. Kittilän Moottorikerhoa edustanut Jonna Humminen paikkasi lainakelkalla hienosti ensimmäisessä lähdössä loukkaantunutta treenikaveriaan Niina Kallojärveä ja sijoittui kisan kolmanneksi.
Harrasteluokassa Juho Virmakoski ajoi kotiradallaan jälleen hyvin sijoittuen neljänneksi. Hän taisteli vaisusti sujuneiden lähtöjen jälkeen takamatkalta poimien muita kuskeja yksi kerrallaan. Sarjan voitti Enontekiön Moottorikerhon Niki Kumpulainen. Juniorien 11–14 -vuotiaissa paras oli Topi Posti ja 14–16 -vuotiaissa Alexander Vaeraas, veteraanien ykköseksi ajoi Esa Polvinen.
(Timo Koivisto)

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas