Levinyt!
 

Suomenmestari Wikström eturinteen Drag Race -kiihdytyksen nopein

16.04.2015

Turbon ulinaa ja ilokaasun lisäpotkua.
Levin eturinne muuttui perjantaina 10.4. moottoriurheiluareenaksi, kun Kittilän Moottorikerhon järjestämä kelkkojen kiihdytyskisa eli drag race valtasi pääosan rinteestä. Kireiksi viritettyjen menopelien äänet houkuttelivat paikalle runsaasti katsojia, parhaimmillaan kilpailua oli seuraamassa viitisensataa kiinnostunutta.
Drag race ajettiin lyhennetyllä 150-metrisellä radalla viidessä luokassa. Lyhyempään rataan päädyttiin turvallisuussyistä, ja se sai kisan jälkeen kiitosta kuljettajilta. Myös katsojien oli helppo seurata kisaa rinteeseen nousevan radan varrella. Kilpailuun osallistui viitisenkymmentä kuskia, jotka tulivat Suomesta sekä Norjasta, missä drag race on suosittu laji.

Dragrace_eturinne
Päivän kuninkuusluokka oli Top Fuel, jossa turboilla ja ilokaasulla terästetyt laitteet naukuivat rinteen ylös alle kuuden sekunnin. Nopeudet nousivat 150 metrin matkalla ylämäkeen parhaimmillaan yli 160 km/h. Parhaiten luokassa kiihdytti lajin suomenmestari Waasa Snowmobilen Christian Wikström yli 400-hevosvomaisella Yamahallaan.

Täyden kympin kisa.
- Rata oli tosi hyvä, eikä haitannut, vaikka se ei ollut täysimittainen, koska se nousi ylämäkeen. Järjestelyt toimivat kuin ajatus, kisa-areena on keskeisellä paikalla aivan hotellien vieressä, ja täällä oli hienosti myös yleisöä, sanoivat Wikström ja mekaanikko Fredrik Sten voittotunnelmissa.
- Tämä on pakko järjestää ensi vuonna uudelleen. Kun sana tästä kisasta kiirii harrastajille, tulijoita tulee riittämiin etenkin Norjasta. Et sitten saa kirjoittaa mitään negatiivista tästä kilpailusta, sillä tämä oli täyden kympin kisa, kaikki oli kohdillaan.

Dragrace_kelkka
Stock 800- ja Trail Improved -luokissa kisaa hallitsivat norjalaiset naiset. Lähtömatolta ajetun Stock-luokan vei upeita startteja joka lähdössä napannut Marthe Eriksen kukistettuaan finaalissa Ilkka Järven. Veronica Blien vei lumelta ajetun Trail Improved -luokan ennen Kittilän Moottorikerhon Janne Kallojärveä, joka lähti kisaan kokeilumielellä ja otti kakkossijan lisäksi myös Trail Unlimited -luokan pronssia.
Pro Stock -luokassa voiton vei norjalainen Stian Heitmann ja vapaasti viritettävien lumelta ajetussa Trail Unlimited -luokassa niin ikään norjalainen Tony Johannessen.
(Timo Koivisto)

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas