Levinyt!
 

Tiina Vainio kehitti saunajoogan pysäyttämään arjen oravanpyörän

16.04.2015

Aikuisten unikoulu.
Saunajooga löysi tiensä Leville viime syksynä ja Hullu Poron Mielenvalkeiden 50-asteisesta saunasta on jo moni turisti lähtenyt elastisin lihaksin ja vetrein nivelin. Saunajooga rentouttaa ja antaa levolliset yöunet. Lajin kehittänyt Tiina Vainio vieraili Levillä pääsiäisenvietossa.

Saunajoo0gaTiinaVainio
Jyväskyläläisen, sittemmin helsinkiläistyneen Tiinan historia on monipuolinen ja -vaiheinen. Urheilu ja hyvinvointi on ollut lähellä sydäntä läpi elämän. Luonnonläheisessä perheessä suolakurkutkin tehtiin itse, terveellisyys oli läsnä sitä kummemmin miettimättä. Lajihistoriasta löytyy muun muassa jalkapalloa, uppopalloa ja thriathlonia. 6 vuotta Göteborgissakin opiskelleella Tiinalla on kaksi korkeakoulututkintoa yhteiskuntatieteiden ja journalistiikan aloilta.

Kun hyvinvoinnista tuli suorittamista.
Sivutyönään Tiina on ohjannut erilaisia jumppia jo 20 vuotta ja kirjoittanut hyvinvoinnista freelancer-pohjalta. Päivätyöpaikka oli mainos- ja viestintätoimistossa ja ura huipussaan, kun Tiina huomasi ilon hävinneen tekemisestä. Samalla hän alkoi miettiä, mihin hyvinvoinnista katosi hyvinvointi. Ihmiset tuijottavat askel- ja sykemittareihin, laskevat kaloreita ja noudattavat orjallisesti dieettejä, joita on media pullollaan.
- Mietin, pitäisiköhän meidän vähän elää ja jopa nauttia tästä meiningistä. Vaikka ihmiset olisivat fyysisesti paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan, he ovat mentaalisesti järjettömän kuormittuneita.

Sauna on luonnostaan mindfulness-tila.
Tiina on kiireen ja touhun vastapainoksi nauttinut aina luonnosta ja hiljaisuudesta. Hiljaisuus alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja matkoillaan hän tutustui erilaisiin hiljaisiin tiloihin, joita on hektisessä maailmassa rakennettu esimerkiksi kuntosaleille, lentokentille ja ostoskeskuksiin.
Sauna on luonnostaan meditatiivinen ärsykevapaa tila ja niitä on Suomessa lähes kolme miljoonaa. Tiina halusi yhdistää läsnäoloon keskittyvän joogan ja hiljaisen tilan. Hän otti riskin jättäessään hyvän työpaikkansa, vaikkei ihan edes tiennyt, mihin oli ryhtymässä. Intuitiotaan on kuitenkin seurattava, ja ratkaisu tuntu oikealta.

Saunajoogaa_girls
- Äitikin kysyi, että alatko sinä nyt leikkimään jotain Kekkosta. Mietti sitä itsekin istuessani jossain saunapalaverissa Haikon Kartanossa, että onkohan tässä nyt järkeä. Ensimmäistä kertaa elämässäni annoin kuitenkin itselleni mahdollisuuden epäonnistua.
Tiina aloitti saunajoogan Elixia-kuntokeskuksessa joulukuussa 2011. Vain reilu kolme vuotta myöhemmin Tiinan oma Saunayoga-yritys on laajentunut toimimaan neljässä maassa ja saunajoogaa opettaa 300 yrityksen kouluttamaa ohjaajaa.
Tiina on myös kirjoittanut WSOY:n kustantaman Saunajooga-kirjan. Vaikka kiireet ovat palanneet saunajoogan menestyksen myötä, tuo hyvinvoinnin lähettiläänä työskentely täysin uudenlaisen merkityksen elämään.
(Maria Mäenpää)

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas