Levinyt!
 

Hullun Poron Bensis on liikenneasema St1:n mieleen

16.04.2015

Timantti asema avattu.
St1:n aluepäällikkö Jussi Vanjoki iloitsee vilpittömästi uuden St1-liikenneaseman avaamisesta Leville.
- Olen todella iloinen kuviosta Päivikki Palosaaren ja Mika Latvan kanssa täällä Levillä. Yhteistyö on mahtava ja hyvä keskinäinen luottamus pelaa puolin ja toisin. Tällaisten ihmisten kanssa on loistava työskennellä. Ja nyt on avattu varsinainen timantti, jota hiotaan lisää. Tämä on ehdottomasti yksi hienoimmista liikenneasemistamme. Viihtyisän Bensiksen sisustuksessa näkyy uutta ja vanhaa St1-myymälämaailmaa sekä Hullua Poroa, todella hienosti yhdisteltynä on saatu esille kaikki brändimme.

St1Vanjoki
Suomessa ei ole ihan jokapäiväinen juttu avata uutta liikenneasemaa. Samalla paikalla Levillä toimi 2,5 vuotta sitten Nesteen asema. Nyt tehtiin varsinainen Suomen ennätys aseman uudelleen avaamisessa, sillä tietojärjestelmät ja mittarit piti tarkistaa ja päivittää, tankit oli tarkastettava ja viranomaisten hyväksyttävä, ja monta muutakin asiaa oli hoidettava. Laitteiden ja tilojen peruskunto oli hyvä, kahdessa viikossa ensimmäisestä yhteydenotosta Hullun Poron Bensis avasi ja kevätsesongille ehdittiin.
- Strategisesti ja liikenteellisesti paikka kiinnosti meitä, liikennevirrat ovat täällä hyvät. Toki merkityksellinen oli myös Levin matkailukeskuksen markkina-arvo. Kittilässä on jo Shell, jonka palvelut ovat erilaiset kuin täällä, siellä esimerkiksi voi huoltaa auton. Nämä kaksi saman yhtiön asemaa eivät siten syö toisiaan, sanoi Vanjoki.
Vanjoki kertoo, että ilahduttavan paljon otetaan nykyisin yhteyttä St1:een ja kysellään uusista asemista.

Kotimainen ja yksityinen.
St1 on suomalainen yksityinen Mika Anttosen omistama öljy-yhtiö, joka aloitti ensin automaattiasemilla. Vuonna 2008 ostettiin ketjulle kotimaan Essot ja vuonna 2010 Shellit, saatiin tunnetut brändit. Parhaillaan on menossa Norjan Shell-toimintojen ostoprosessi. Kun kauppa saadaan Norjassa viimeisteltyä, on St1 Pohjoismaiden suurin yksityinen öljy-yhtiö.
St1:llä on Suomessa 517 myyntipistettä, osa kylmäasemia ja osa miehitettyjä liikenneasemia erilaisine palveluineen. Levillä esimerkiksi voi autonsa pesettää harjattomassa autonpesukoneessa. Samalla tulee tehtyä ympäristöä säästävä teko, kun aseman pesuhallin järjestelmät keräävät viemäriinsä mahdolliset öljypäästöt ja suolajäämät. Ja auto voi paremmin, kun sitä pestään välillä. Joka kunnassa ei ole edes sallittua pestä omaa ajoneuvoaan kotipihalla.

St1ruuhkaa

Ympäristön parhaaksi.
St1 toimittaa kaikkia perusvalikoiman polttoaineita eli bensiinit, dieselit, ja polttoöljyt. Lisäksi 55 asemalla voi tankata autoonsa jätteistä jalostettua etanolia. Yhtiön Purotien laboratoriossa Helsingissä tehdään parhaillaan muun muassa tutkimustyötä, jossa kehitellään sahanpurusta etanolia. Jo kaupan olevaa RE85-etanolia saadaan tulevaisuudessa ehkä Levin mittareihinkin.
- Meillä on St1:ssä Hullun Poron kanssa yhteneväinen filosofia ympäristöasioissa. Vaihtoehtoiset polttoaineet ja energiamuodot ovat osa omaa toimintaamme. St1:n tuulivoimayhtiö Tuuliwatti otti viimeksi syksyllä Simon tuulivoimalat käyttöön. Ja toden näköisesti tällekin asemalle saadaan sähköautojen latauspiste, vaikka ne jo löytyvät Hullun Poron tonteilta Levillä ja Könkäällä.
Vanjoki kertoo myös, että mietinnässä on asentaa Levin asemalle suurtehomittari, jolla voidaan palvella rekkaliikennettä. Kapasiteettia on ja tankkitilaa löytyy, lisäksi asema-alueen katos on niin korkealla, että rekat mahtuvat tankille.
(Jaspis)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas