Levinyt!
 

Levikeskuksen alueella ilotulituskielto uudenvuodenyönä

20.12.2022

Lapin pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden käytön 31.12.2022 klo 18.00 – 1.1.2023 klo 2.00 välisenä aikana Kittilän Levillä oheisen kartan punaisella rajatulla alueella. Ilotulitteiden käytön kieltoalueet eivät koske tapahtumaturvallisuuden piiriin kuluvia.

ilotulitus

Ilotulittaa saa siis Levilläkin rajatun alueen ulkopuolella. Pelastusviranomainen toivoo, että noudatetaan annettuja yleisiä aikarajoja eli ilotulitteiden yleinen ampumisaika on 31.12.–1.1. klo 18–02.

Noudatetaan varovaisuutta, pidetään ammuntatilanteessa suojalaseja, tämä koskee niin tulituksen toteuttajaa kuin yleisöäkin. Noudatetaan turvavälejä ja huolehditaan ammunta-alustan riittävän jykevästä perustasta. Ei suunnata raketteja kohti ihmisiä eikä rakennuksia ja ammutaan mieluiten avoimilta paikoilta.

Ilotulitteista on häiriötä ja vaaraa muun muassa lemmikeille ja myös hyötyeläimille, kuten hevosille ja koirille.

Älä siis ammu lähellä eläimiä. Jos koirasi on paukkuarka, vie se sisälle ja rauhoita sitä. Myös eläinlääkäriltä voi pyytää rauhoittavia reseptejä.

Suotavaa on myös siivota pois ilotulituksessa syntyneet roskat eli rakettien raadot ja palaneet käärepaperit sekä kaikki suojatulpat, mikään niistä ei kuulu luontoon eikä häviä itsestään.

 

 

 

Levikeskuksen ydinalue on kiellon piirissä eli siihen kuuluvat Levi Ski Resortin eturinteet ja Zero Pointin alue, Levi Hotel Span piha-alueineen, Hullu Poro Areena ja Pihvipirtti ympäristöineen, Levin Kunkku, sekä lisäksi keskustan alppitalokorttelit, joita rajoittavat Hissitie, Rakkavaarantie ja Leviraitti.

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023