Levinyt!
 

Air France tuo ja vie suorilla lennoilla Kittilästä Pariisiin

20.12.2022

Joulukuun 10:ntenä saapui historian ensimmäinen Air France KLM -yhtiön suora lento Pariisista Kittilään. Samalla avautui yhteys myös noin tuhanteen Air France KLM:n kohteeseen eri puolilla maailmaa. Samana päivänä avautui myös yhetys Tromssan ja Pariisin välille.

Yhtiön kaupallinen johtaja Frederic Descours uskoo lujasti Lapin matkailuun ja pohjoisen kohteisiin, sillä yhtiö lentää jo Rovaniemelle ja myös Tampere on ohjelmassa.

airFrance matkustajat

– Rovaniemi on enemmänkin se jouluinen kohde ja siellä pääsee ylittämään konkreettisesti Napapiirin, se kiinnostaa ihmisiä. Mutta Kittilä ja läheiset tunturit Levi ja Ylläs houkuttelevat omalla eksotiikallaan matkailijat hiihtämään ja kokemaan arktisia aktiviteetteja. Luonnon rauha on täällä lähellä. Kittilän lentoasema on uskomattoman hieno ja moderni, upeaa on esimerkiksi se, että bussit lähtevät aivan vierestä ja majoittumaan pääsee tosi nopeasti. Täällä on kaikki tehty talvimatkailijalle helpoksi ja vaivattomaksi. Jopa hissilipun saa lunastettua heti jo hotellissa automaatista.

Air France lentää Kittilään talvikaudella nyt kerran viikossa lauantaisin maaliskuun 12:nteen asti.

Rovaniemelle on lennetty jo aikaisemmin ja se on synnyttänyt matkustajien kasvavan kiinnostuksen päästä edelleen tunturikohteisiin. Nyt on mahdollista yhdistää lomaansa muutama päivä Rovaniemellä ja sieltä siirtyä esimerkiksi Leville tai Ylläkselle sekä palata Kittilän kentän kautta kotiin.

Kittilän Kideven elinkeinojohtaja Katariina Palola iloitsi, kun vihdoin saatiin tämä yhteys auki, sillä noin 15 vuotta sitten aloitettiin kehitystyö, joka nyt saatiin maaliin.

 

Kentälle kyllä sopii

Finavia Kittilän lentoaseman päällikkö Jonna Pietilä kertoo, että nyt joulukuussa mennään matkustajamäärissä jo noin 10 prosentilla ohi edellisistä vuosista.

air france

– Joulukuun ruuhkaisimmat päivät ovat sunnuntaisin, mutta kyllä tänne sopisi lisääkin viikolla, meillä on vielä hiljaisempiakin aikoja tarjolla. Mutta kaikki on kiinni muun muassa siitä, miten matkanjärjestäjät ovat matkansa halunneet myydä. Toivottavasti tulevaisuudessa saataisiin vähän enemmän tasoitusta ruuhkapäivien osalle.

Kittilän kenttää laajennettiin rullausteillä ja lisäämällä viipyvien koneiden parkkipaikkoja viimeisimmässä isossa investoinnissa, kun Lapin lentoasemia paranneltiin 60 miljoonalla eurolla. Kittilässä on lisätty check in -tiskejä ja Levin worldcupiin valmistui uusi suora uloskäynti saapuville, joten enää eivät lähtevät ja saapuvat matkustajat tungeksi samoissa tiloissa.

– Suurin kasvu tulee meille suorista reittilennoista. Nyt jo tänne lentää Lufthansa ja Air Baltic, Air Francen jälkeen avaa seuraavaksi Eurowings, jonka ensimmäinen Kittilän lento saapuu jouluaattona.

 

Jaspis Toivonen

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023