Levinyt!
 

Sushi-ravintola Yoku Maku avattu

30.11.2022

Vatsa täyteen buffasta tai sushia mukaan

Levin Keskuskujalle on avautunut 12. marraskuuta ravintola Yoku Maku, joka on keskittynyt tarjonnassaan Aasiasta ja varsinkin Japanista tuttuun ruokaan eli sushiin.

sushi kuppila

Wikipedia kertoo sushista seuraavaa: sushi on japanilainen ruoka, jossa käytetään etikalla maustettua riisiä sekä täytteenä tai päällysteenä kalaa, äyriäisiä, kasviksia tai kananmunaa. Täyte voi olla raakaa tai kypsennettyä, ja riisi voi olla palleroksi puristettu, merilevään rullattu tai jopa hajallaan kulhossa.

Sushien nimitykset vaihtelevat riippuen siitä, miten riisi ja merilevä sekä kala- tai muut merenelävätäytteet sijoittuvat suhteessa riisiin ja merilevään. Täyte voi olla merilevän sisällä ja riisikerros ulkona, kyse on uramakista. Tai ulompana on merilevä, jonka sisällä on riisi ja ytimessä täytteet eli maki. Nigireissä puolestaan raaka ja tuore kala tai äyriäinen on riisipalleron päällä.

Levin Yoku Maku -ravintolan buffetissa on tarjolla lohi- ja rapunigiriä, sekä maki- ja uramakirullakiekkoja. Täytteinä muun muassa lohta, tonnikalaa, rapua, kurkkua, avokadoa, surimia yms. Lisukkeina perinteinen on tarjolla pikkelöity inkivääri, wasabi ja wakame- eli merileväsalaatti.

Sushi-buffettiin kuuluu myös lämmin ruoka, siinä on muun muassa friteerattua kanaa, ja nuudelia.

Ruokia voi nauttia paikan päällä buffetissa ja syödä alle 15 eurolla vatsan täyteen kylmää sushia sekä noutopöydän lämpimiä ruokia. Sushia ja lämmintä ruokaa voi ostaa myös mukaan take awayna.

 

Maistui itselle, maistuisi muillekin

Ravintoloitsija Janne Kotiranta kertoo ajatuksen sushiravintolasta kypsyneen pikkuhiljaa siitä, kun itse ensi innostuttiin sushin mausta. Kotirannan ravintoloita Levillä on jo kaksi muuta eli Public House Sohva ja Pizza Factory, sushi tuo uuden lisän omalla ruokagenrellään.

sushit

– Sushi alkoi maistua omassa suussa yhä enemmän ja tuntui, että nyt pitää saada paikka, jossa olisi sushia tarjolla muillekin. Ja tuntuu se maistuvan, muun muassa korealaiset hiihtäjät löysivät meidät heti alussa ja kävivätkin sitten joka päivä koko täällä oloaikansa. Ilmeisesti makumaailma oli tuttu ja maistuva, mutta he olivat tottuneet selkeästi tulisempaan makumaailmaan, joten vahvaa srirachaa lisättiin ruokiin.

– Panostamme erityisesti riisin makuun ja valmistukseen, mikä on olennainen osa sushien makumaailmaa.

Maanantaipäivällä lounasaikaan ravintolaan ovat löytäneet muun muassa Inghamsin joulumatkaryhmien oppaat, jotka kiittelevät maistuvaa ruokaa ja hintatasoa. Ruotsalaiset alppiurheilijat olivat niin ikään löytäneet sushien äärelle.

– Keittiömestari Jussi Piiroinen oli meillä konsultoimassa, kun rakensimme ja suunnittelimme ravintolaa. Tällä paikalla oli ennen lahjatavaraliike ja suurimmat muutostyöt piti tehdä siinä, että saatiin toimivat keittiötilat ravintolaan, tilojen muunto vei myös aikaa, joten avasimme aiottua myöhemmin. Muutenhan tämä sijainti on oivallinen, kun kävelykadulla ihmisillä on aikaa tutkiskella ympäristöä ja piipahtaa extempore sisään, sanoo Janne Kotiranta.

Yoku Makussa sushit ja muut voi huuhtaista alas vedellä, limonadilla, tai myös oluella, siiderillä tai viinillä. Lomalainen voi ottaa rennosti ruokajuomia myöten. Kahvia ja teetä saa myös buffetin hintaan sisältyvänä.

Keskuskuja 5:ssa sijaitseva ravintola on avoinna joka päivä klo 12–19.

 

Jaspis Toivonen

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023