Levinyt!
 

Pala naavaa – Pekka Kujalan lauluja ja runoja

09.11.2022

Kittiläläisen runoilijan, muusikon ja opettajan Pekka Kujalan syntymän 75-vuotisjuhla, Pala naavaa, konsertteineen kuullaan Kittilän lukion juhlasalissa perjantaina 12.11. klo 14–16.

Juhlassa Kujalan musiikkia tulkitsevat muun muassa kuoro Lapin Lauluraito ja Merja Yli-Tepsa Sodankylästä sekä kittiläläiset Ralla Group, Pekka Jussila, Jukka Linnala, Ville Linnala, Eero Magga ja Reijo Raekallio. Kapellimestarina toimii Jukka Hannula.

Kujalan runojen tulkkina ovat Loihakat Lausujat Mauri Tammelan johdolla. Ohjelmassa kuullaan Pekka Kujalan tunnetuimpia sanoituksia Lumiperhosesta Kittilä-humppaan.

Liput juhlaan 15 euroa. Ennakkoon lipun voi ostaa esimerkiksi Kukka- ja lahjatavaraliike Lumitähdestä Kittilästä. Tilaisuuden järjestävät Taideseura Staalo ja Kittilän kunnan kulttuuritoimi.

 

Lumiperhosen luoja

Juho Pekka Kujala syntyi Kittilässä 5.11.1947 ja kuoli Helsingissä 37-vuotiaana, 8.5.1985.

Pekka Kujala oli runoilija, lauluntekijä, säveltäjä, muusikko ja peruskoulun luokanopettaja. Kujala valmistui peruskoulun luokanopettajaksi Oulun yliopistosta vuonna 1973. Hän toimi kuvaamataidon ja luokanopettajana Kittilässä vuosina 1973–1979. Vuonna 1979 hän muutti perheineen Loviisaan ja toimi siellä luokanopettajana kuolemaansa saakka.

Opetustyönsä lisäksi Kujala sanoitti ja sävelsi lauluja, kirjoitti runoja ja proosaa. Hän osallistui myös yhteiskunnalliseen keskusteluun mielipidekirjoituksilla.

Pekka Kujalan sanoittamia ja säveltämiä kappaleita ovat levyttäneet erilaisten kuorojen lisäksi useat solistit. Tunnetuin Pekan sanoittamista lauluista lienee Hannu Vimparin säveltämä Lumiperhonen. Laulutekstien lisäksi Pekka Kujala kirjoitti joukon muita runoja.

75-vuotisjuhlassa julkaistaan myös kirja, jossa ovat mukana kaikki Pekan musiikkisanoitukset ja hänen itsensä koostama runokokoelma, Osia runokokoelmasta Kymmenen tunturin tuulet.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas