Levinyt!
 

Lapin Safarit on jo 40 vuotta tuottanut matkailuelämyksiä

12.10.2022

Elämysmatkailun pioneereja

Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris on toiminut lappilaisten elämysten edelläkävijänä vuodesta 1982 lähtien. Pieni pioneeriyritys on kasvanut matkailukonserniksi, joka on tuhatkertaistanut liikevaihtonsa ja houkuttelee nykyään etenkin kansainvälisiä matkailijoita arktisille alueille.

Kun Seppo Siren ja Reino Lehtoniemi vuonna 1982 perustivat Lapland Safaris -ohjelmapalveluyrityksen, sai Lapin kansainvälinen elämysmatkailu kunnolla alkunsa. Lapland Safaris yhdisti tuolloin täysin uudella tavalla Lapin luonnon ja kulttuurin kauneimmat osat tavallisen matkailijan saavutettaviksi elämyksiksi.

LaSa 40 v, johto

Toimitusjohtajan kapula vaihtui virallisesti Lapland Safariksen 40-vuotisjuhlissa lauantaina 8.10.2022 konsernin synnyinseudulla Rovaniemellä, Lapland Hotels Ounasvaara Chalets’n Ravintola Thuliassa. Kuvassa Pertti Yliniemi, Jyrki Niva ja Rami Korhonen. 

Lapland Safaris on kasvanut kahdesta yrittäjästä yli 600 henkilöä työllistäväksi matkailukonserniksi. Nykyisin Lapland Safaris vie luontoon vuosittain noin 500 000 matkailijaa, joista valtaosa on kansainvälisiä matkailijoita. Kysyntä palautui nopeasti myös pandemia-ajan jälkeen.

– Yleinen, luontoon suuntautuva trendi näkyi matkailun nopeana elpymisenä. Tällä hetkellä olemme tilauskannassa viime vuotta edellä, joskin viime vuodestakin muodostui hyvä sesonki, kun kansainvälinen matkailu palautui pandemiaa edeltäneelle tasolle. Kysyntä on vahvaa etenkin Euroopan maista, sanoo Lapland Safariksen vasta nimitetty toimitusjohtaja Rami Korhonen.

 

Turvallisesti ja vastuullisesti luontoon

Lapland Safaris on ollut 40 vuoden ajan luomassa ohjelmapalvelualan parhaita käytäntöjä ja turvallisuuskulttuuria yhdessä työntekijöiden, asiakkaiden ja 300 yhteistyöyrityksen kanssa. Yhtiö on esimerkiksi saanut ainoana alan yrityksenä matkailun turvallisuuspalkinnon.

Matkailijoille perimmäinen syy tulla Lappiin on edelleen tarve saada yhteys luontoon ja halu kokea arktista kulttuuria. Ohjelmapalvelun lisäksi siihen kuuluvat asuminen, syöminen ja tekeminen Lapissa. Näiden rinnalle ovat yhä vahvemmaksi nousseet myös vastuullisuuden teemat.

– Toiminnan vastuullisuus ja ympäristövaikutusten huomioiminen alkaa nyt näkyä matkailijoiden valinnoissa. Meidän tehtävänämme on myös lisätä ymmärrystä ilmastonmuutoksen vaikutuksista arktiselle luonnolle. Lapissa, jonka infrastruktuuri on jo kehittynyt palvelemaan matkailijoita, tämä on mahdollista tehdä kestävästi ja hallitusti, Korhonen lisää.

 

Uusiin asemiin

Pohjoismaiden suurimman ohjelmapalveluyrityksen Lapland Safariksen johdossa tapahtuu muutoksia, kun 30 vuoden ajan yhtiötä luotsannut Jyrki Niva on siirtynyt yhtiön operatiivisesta johdosta muihin tehtäviin. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Nivan pitkäaikainen työpari Rami Korhonen.

Jyrki Niva jatkaa Lapin elämysten rakentamista jatkossa Senior Advisor -roolissa ja johdon sparraajana. Hän kuuluu yhä myös North European Invest -konserniin kuuluvien Lapland Safaris-, Lapland Hotels- sekä Lapland Ski Resorts -matkailuyhtiöiden johtoryhmään.

Jyrki Niva aloitti Lapland Safaris -konsernin yrittäjänä vuonna 1992 yhdessä Rauno Posion kanssa. Posio myi oman osuutensa Pertti Yliniemen perheen omistamalle yhtiölle North European Invest Oy:lle vuonna 2014 ja Niva vuonna 2018 jääden edelleen toimitusjohtajaksi. North European Invest Oy omistaa myös Lapland Hotels -hotelliketjun.

 

 

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023