Levinyt!
 

Suomen alppimaajoukkue treenaa nyt virallisesti Levillä

12.10.2022

Solmittiin laaja yhteistyösopimus

Levi Ski Resort ja Ski Sport Finland ovat solmineet yhteistyökumppanuuden alkaneen olympiadin ajaksi. Suomen alppimaajoukkue Fearless Finns hyödyntää jatkossa Levin olosuhteita entistä enemmän ja uusi Levi Glacier -hissi sekä rinnekokonaisuus tuo varsinkin alkukauden harjoitteluun merkittävää hyötyä.

Levin rinteet avattiin laskijoille perjantaina 7.10. ja samalla sovittiin myös Levin sekä Ski Sport Finlandin olympiadin mittaisesta yhteistyösopimuksesta.

Mustonen Leskinen

Marko Mustonen ja Janne Leskinen

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen oli erityisen tyytyväinen julkistettuun yhteistyösopimukseen.

– Levi on vakiinnuttanut paikkansa alppihiihdon maailmancupin kisapaikkana. Lisäksi täällä tehdään hienoa työtä ympäristöasioiden parissa. Esimerkiksi säilölumirinteet tarkoittavat varmasti hyviä tasalaatuisia harjoitus- ja kisaolosuhteita. Alppijäätiköiden sulaminen on jo muuttanut lajin treenaamista sekä kisakalenteria, Levillä voimme luottaa hyviin olosuhteisiin.

 

Yhteistyö näkyy monin tavoin

Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen toivottaa Fearless Finns -urheilijat tervetulleiksi tunturiin.

– On hienoa olla mukana kasvattamassa uutta alppihiihdon urheilijasukupolvea. Levillä on kaikkea, mitä kilpa- ja harrastajalaskija tarvitsee. Tärkein niistä on tietenkin lumi. Nyt maajoukkueen urheilijat voivat saapua tänne vaikka junalla ja viipyä pidempään. Lisäksi säilölumi on paljon energiaystävällisempää kuin tykitetty lumi. Yhteistyöstä hyötyy siten myös ympäristö.

RosaPohjolainen

Rosa Pohjolainen kuuluu Fearless Finn -tiimiin eli Rosaa nähdään seuraavan olympiadin aikana useasti Levillä harjoittelemassa.

– Levi näkyy urheilijoidemme asuissa, joten viesti Levin talvesta välittyy miljoonille alppihiihdon ystäville. Maajoukkueemme harjoittelee Levillä aiempaa enemmän, varsinkin ennen kisakautta ja keväällä. Levin uusi Glacier tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet heti alkukaudesta, kuten tänään näemme, sanoo Janne Leskinen.

 

Janne Leskisestä Levin maailmancupin pääsihteeri

Kolme vuotta World Cup Levin pääsihteerinä toiminut Iiro Kaukoniemi siirtää nyt valtikan Janne Leskiselle, Ski Sport Finlandin uudelle toimitusjohtajalle.

– Levin alppihiihdon maailmancup on suomalaisen alppihiihtokulttuurin kruununjalokivi, joten hienoa päästä kehittämään tapahtumaa yhdessä Levin ammattimaisen kilpailuorganisaation kanssa.

– Erottaudumme muista maailmancup-tapahtumista Lapin eksotiikalla, arktisuudella, poroilla sekä vahvalla suomalaisella ammattitaidolla. Tapahtumalla on oma vahva oma laadukas imago, jossa viihtyvät niin laskijat, taustajoukot sekä katsojatkin, sanoo Leskinen.

Kansainvälisen FIS-organisaation alppilajien kisakalenterissa Levi näkyy myös jo ensi vuonna. Leskinen veikkaa sen siellä tulevaisuudessakin pysyvän, siitä pidetään kyllä huoli.

– FIS vaihtoi myös hallitustaan äskettäin ja uusi puheenjohtaja on lujasti kiinni kisakalenterissa. Mutta Keski-Euroopan jäätiköiden heikentyneessä tilanteessa Levi on kisapaikkakuntana varsin vahvoilla, sillä täällä voidaan pitää kiinni sovituista päivämääristä ja olosuhteet sekä juuri säilölumi takaavat sen, että kisa-alue on kunnossa silloin, kun sitä tarvitaan. Johdonmukainen Levin rinnealueiden kehitystyö kantaa ja edistää myös eri maiden maajoukkueiden kiinnostusta harjoittelumahdollisuuksista täällä.

 

Levin kisatalvi 2022–2023

Levin maailmancup avaa naisten pujottelukauden 19.–20.11.

FIS-kisat pujottelu ja suurpujottelu miehet ja naiset Levillä 26.–29.11.

Eurooppa Cup Levillä miesten pujottelu 10.–11.3.2023.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023