Levinyt!
 

Liikenneasiat tapetilla Tunturi-Lapin kunnissa

14.09.2022

Tunturi-Lapin kestävän liikkumisen strategia

Tunturi-Lapin kunnat Kittilä, Kolari, Muonio ja Enontekiö ovat aloittaneet kestävän liikkumisen strategian laadinnan, joka kestää vuoden 2022 loppuun.

Työssä kootaan yhteen liikenteen nykytilatiedot, luodaan visio Tunturi-Lapin kestävälle liikkumiselle, asetetaan tavoitteet sekä laaditaan suunnitelma toimenpiteistä, joilla voidaan edistää liikkumista kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä Tunturi-Lapin alueella.

Strategia toimii jatkossa seutukunnan kestävän liikkumisen edistämistä ohjaavana asiakirjana ja mahdollistaa alueen kestävää liikkumista edistävien infrahankkeiden toteutumista.

Työtä toteuttavat Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut yhdessä Enontekiön, Kolarin ja Muonion kuntien kanssa. Asiantuntijaksi työhön on kilpailutettu Sweco Infra & Rail Oy.

Työ käynnistyy tehoviikolla eli kaikki kyseiset kunnat kattavalla kiertueella, jolla konsultti kartoittaa kestävän liikkumisen nykytilaa, kuten joukkoliikenneyhteyksiä sekä kuntakeskusten ja matkailukohteiden kävely- ja pyöräilyreitistöä sekä ideoita näiden kehittämiseksi.

Kuntien asiantuntijoita, päättäjiä ja asukkaita sekä liikkujia tavataan pyöreän pöydän työpajoissa.

– Toivomme, että kierroksella tulee voimakkaasti esiin asukkaiden ja liikkujien näkökulmia ja ideoita, joten olet tervetullut mukaan. Tilaisuuksissa keskustellaan kestävän liikkumisen nykytilasta ja kehittämisestä, esimerkiksi pyöräilystä, kävelystä, joukkoliikenteestä tai sähköautoilusta. Strategia koskee niin keskustoja, matkailukeskuksia kuin kylien välisiä ja pitkän matkan yhteyksiä, sanoo kehittämisasiantuntija Katja Kaunismaa Kittilän Kideve Elinkeinopalveluista.

 

Kittilän tilaisuudet Levillä ja Kittilässä, ilmoittaudu hopusti mukaan eli viimeistään pe 16.9. Ilmoittautuminen Katja Kaunismaalle sähköpostilla (katja.kaunismaa@kittila.fi)

Kittilän kunnassa siis kaksi tilaisuutta eli maanantai 19.9. klo 9–10.30 Levillä Hullu Poron kokoustiloissa, osoite Rakkavaarantie 5, 99130 Sirkka, ja Kittilässä illalla klo 17.30–19.20, Kittilän kunnantalolla, Valtatie 15, Kittilä .

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas