Levinyt!
 

Laulajan ruuhkavuodet

14.09.2022

Eläköön elämää eli jo 60 vuotta Pohjantähden alla

Petri Laaksonen on monelle varsinkin euroviisusäveltäjänä tuttu artisti, sillä hän on ehtinyt olla mukana Suomen karsinnoissa kappaleillaan peräti yhdeksänä vuonna ja seitsemän kertaa on Laaksosen sävellys sijoittunut kolmen parhaan sakkiin.

Sävellystuotannossa iskelmien lisäksi on Laaksosen tuotantoa merkittävä määrä rakastettuja hengellisen musiikin lauluja, jotka ovat monien laulajien ja kuorojen ohjelmistossa.

petrilaaksonen

– Mielenkiintoista ja merkittävää on tämän viisunikkarin sävelmien suosio ja käyttö hautajaisissa. Laulut, Ota tänet vastaan, Hyvää matkaa, Anna minun mennä, Täällä Pohjantähden alla, In Memoriam-karjalaiselle äidilleni ja muutamat muut ovat suomalaisten hautajaisten vakio-ohjelmiston kärkipäästä, sanoo Petri Laaksonen.

Näistä jäähyväislauluista Petri teki In Memoriam -pitkäsoiton vuonna 2015, mitä on myyty nykyoloissa huimat yli 8 000 levyä.

 

Murheen alamaista hyviin ruuhkavuosiin

Petri Laaksonen täytti elokuun 7. päivä 60 vuotta ja toteaa, että elämä on juuri nyt varsin mukavaa.

– Nyt elän niitä kuuluisia ruuhkavuosia, jotka monille perheellisille tulevat jo paljon aikaisemmin. Mutta elämä on nyt hyvää, tämä ei ole mitenkään kurjaa ruuhkaa, vaan olo on hyvä verrattuna tilanteeseeni 10 vuotta sitten, kun olin menettänyt äitini ja pikkuveljeni, oli surua paljon eikä elämä tuntunut silloin kaksiselta.

– Sitten tuli korona, joka vei työt ja voimat. Olisi ollut aikaa tehdä uutta musiikkia, mutta ei ollut yhtään siihen halua. Mutta nyt, kun oli menossa jo toinen koronatalvi, yllätti luovuudenpuuska meikäläisen.

Petri Laaksonen sanoo ottaneensa itsenään tammikuussa niskasta kiinni, sillä hän halusi tehdä uuden levyn.

– Ja herranen aika, mikä vauhti iski. Lauluja syntyi parissa kuukaudessa levyllinen ja jopa ylikin, niistä on riittänyt uudeksi konserttiohjelmistoksi myös ja uusia sävellyksiä kuullaankin myös tämän vuoden juhlakiertueella. Nyt on varastossa useoita sävellyksiä, joilla voin myös aina vähän muuttaa tilaisuuden ohjelmaa riippuen paikan hengestä ja jopa vähän kuulijoistakin.

 

Timanttista Laaksosta

Uusista sävellyksistään Petri Laaksonen kertoo, että hän halusi tuoda esille ja ilmaista uudella Timanttia-levyllään nahkoineen ja karvoineen kokonaista Petri Laaksosta.

Heikki Salon rooli tekstittäjänä Petrin tulevalla levyllä on merkittävä. Salolta on peräti viisi upeaa sanoitusta levyllä. Muut tekstien tekijät ovat Teppo Nuorva, Sinikka Svärd, Anna-Mari Kaskinen, Ossi Mäki-Reini sekä V-P Lehto.

Kun edellinen levy (In Memoriam - Elät aina minussa) käsitteli kuoleman ja jäähyväisten kipeyttä äidin ja pikkuveljen kuoltua lyhyen ajan sisällä, valaa uusi Timanttia-levy uskoa ja toivoa elämään tämän oudon maailmanajan keskellä. Hyvä voittaa lopulta pahan ja 6-kymppisen elämä maistuu ja säihkyy sittenkin timanttisena.

Timanttia-levy saadaan markkinoille syyskuun viimeisellä viikolla.

– Levyn nimessä on sitä symboliikkaa, kun ihminen on elänyt näin vanhaksi, niin persoona vain hioutuu timanttiseksi, sanoo Petri Laaksonen.

Heikki Salon tekstin mukaisesti:
”Hyvä voittaa, tiedän sen. Läpi maailman myrskyjen jaksat kulkee, kunhan uskot vaan.
Et jää yksin milloinkaan.
Hyvä voittaa, tiedän sen. Olen nähnyt rakkauden sydämissä pienten ihmisten.
Hyvä voittaa, tiedän sen"

 

Jaspis Toivonen

 

Petri Laaksonen Marian kappelissa torstaina 22.9. klo 19, konsertti Eläköön elämä – 60 vuotta Pohjantähden alla. Liput 25 euroa.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas