Levinyt!
 

Särestön juhlakonsertit syyskuussa

02.09.2022

Särestön Kamarikonsertit järjestää syyskuussa kaksi upeaa konserttia Kittilässä ja Pöntsössä osana sen 30-vuotisjuhlatapahtumaa. Konsertoimaan saapuvat kotimaiset ja ulkomaiset tähtitaiteilijat, joista useat ovat Särestön Kamarikonserttien konkarikävijöitä.

Ralf Gothóni ja Jorma Hynninen esiintyivät jo järjestyksessä 3. konsertissa vuonna 1991 Anton Anttu Särestöniemen ostettua Särestöön flyygelin konserttitoimintaa varten.

hynninen

Gothóni ja Hynninen esittivät tuolloin Schubertin Winterreise-laulusarjan ja myöhemmin BBC palkitsi konsertista tehdyn dvd-taltioinnin. Innostuipa Hynninen kerran myös hiihtämään Kittilästä Särestöön konserttiyleisön kanssa. Myös israelilainen viulutaiteilija Hagai Shaham on ollut mukana aivan toiminnan alusta lähtien, ja hän on ollut muun muassa Särestö soi -kursseilla kouluttamassa nuoria viulisteja.

 

Ruskan musiikkihetket

Tunturi soi -konsertti järjestetään torstaina 15.9. klo 18 Galleria Raekalliossa, Pöntsössä. Konserttia tähdittävät viulisti Hagai Shaham, pianisti ja säveltäjä Ralf Gothóni, egyptiläinen alttoviulisti Suzan Saber sekä Lapin kamariorkesterissa soolosellistinä toimiva Lauri Angervo.

hagai

Ohjelmassa on mm. W.A. Mozartin, Menachem Zurin ja Max Savikankaan musiikkia. Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Särestön Kamarikonserttien 30-vuotisjuhlakonsertti järjestetään sunnuntaina 18.9. klo 15 Kittilän kirkossa. Konsertissa esiintyvät rakastettu oopperalaulaja, nykyisin enää harvoin konsertoiva baritoni Jorma Hynninen ja pianotaitelija Risto Lauriala. Ohjelmassa kuullaan mm. Oskar Merikannon Haudoilta-sarja, A. Dvořákin Raamatullisia lauluja sekä J.S. Bachin Toccata ja fuuga F-duuri. Konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Liput molempiin konsertteihin: 35 € aikuiset / 25 € alle 15-vuotiaat lapset.

Liput ennakkoon Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä (puh. 040 667 4116), ovelta tuntia ennen konserttia.

 

Muistelojuhlat Pöntsössä

Lisäksi samana sunnuntaina 18.9. konserttitoiminnan juhlaa jatketaan Galleria Raekalliossa, Pöntsössä. Muistelot & Matinea -tilaisuudessa kuullaan tunnelmallisia musiikkiesityksiä ja välissä muistellaan Särestön Kamarikonserttien tapahtumarikkaita vaiheita.

Mukana ovat Jorma Hynninen, Risto Lauriala, Maarit Rajamäki, Laura Raudaskoski sekä Särestön Ystävät, mm. Pekka Raudaskoski. Tilaisuus alkaa klo 17 ruokailulla ja sen kesto on yhteensä noin 3 tuntia. Liput: 85 €, sisältää ruokailun.

Lippuja on rajoitetusti ja vain ennakkovarauksella torstaihin 15.9. mennessä Levin matkailuneuvonnasta (puh. 016 639 3378) ja Galleria Raekalliosta (puh. 050 320 3604).

Juhlavuositapahtuman konsertit jatkuvat tammikuussa 2023 mm. pianisti Paavali Jumppasen ja viulisti Viktoria Mullovan konserteilla.

 

Ajantasaiset tiedot konserteista:

www.sarestokons.org

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023