Levinyt!
 

Sotilasliikennettä maastossa ja lentokentällä

31.08.2022

Kittilässä harjoitellaan viikolla 36

Lapin alueen paikallispuolustajat jatkavat yhteistoiminnan harjoittelua moniviranomaistilanteissa Pohjoinen 2/22 -paikallispuolustusharjoituksessa 5.–9.9. Rovaniemi–Kittilä–Sodankylä -alueella.

Harjoitukseen osallistuu Jääkäriprikaatin ja Lapin lennoston joukkoja sekä henkilöstöä Lapin rajavartiostosta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin pelastuslaitoksesta, Lapin sairaanhoitopiiristä, Lapin aluehallintovirastosta, Kittilän kunnasta ja Finaviasta.

Puolustusvoimien joukkojen vahvuus on noin 300 henkilöä ja 95 ajoneuvoa.

Harjoituksen johtaa Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja, eversti Jukka Kotilehto.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää valmiutta ja puolustuskykyä Lapin alueella, harjaannuttaa henkilöstöä paikallispuolustustehtävissä sekä syventää käytännön yhteistyötä moniviranomaistilanteissa.

Harjoitus näkyy Kittilässä 5.–7.9. lentokentän alueella ja 5.–9.9. Kumputunturin alueella. Alueilla liikkuu puolustusvoimien, pelastuslaitoksen, poliisin, rajavartiolaitoksen ja sairaanhoitopiirin kalustoa ja henkilöstöä.

Kittilän lentokentällä harjoitteluun käytettävä alue on eristetty ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä.

Kumputunturin alueella ei rajoiteta tarpeettomasti alueella liikkumista. Aktiivisen vaiheen ajaksi harjoitteluun käytettävä alue eristetään.

Yleisöä pyydetään mahdollisuuksien mukaan välttämään liikkumista alueella 5.–9.9. ja noudattamaan ohjausta ja varoituksia, kun kohdataan harjoitusjoukkoja.

Harjoitusjoukot käyttävät sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita.

 

tiedote: maavoimat.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023