Levinyt!
 

Särestöniemi-museossa tapahtuu

03.08.2022

Kahvilan elokuun taiteilija Miranda Vissers

– Työlläni pyrin luomaan maisemamaisen ilmapiirin, mutta viittaamatta mihinkään tiettyyn. Tätä varten käytän värimalleja ja rakenteita, jotka muistuttavat yhteydestä luontoon. Jäkälän rakenteet muistuttavat minua vanhoista virkatuista pöytäliinoista ja maalausten värit ovat saaneet innoituksensa jäkälän väreistä ja niiden kasvavista pinnoista.

– Materiaalini löytyvät luonnosta tai ne lahjoitetaan minulle tai ostetaan kirpputoreilta. Suurin osa näissä maalauksissa käytetyistä pöytäliinoista annettiin minulle työskennellessäni Lapissa residenssijaksojen aikana, sanoo Miranda Vissers. Näyttely Lichen – Jäkälä elokuun loppuun saakka.

 

On aika herätä -seminaari 27.8. Särestössä

Seminaariin on kutsuttu luontokuvaaja Hannu Siitonen, toimittaja Anna Ruohonen, erä- ja luonto-opas, kuvataiteilija Paula Sieppi, Ounasjokiliikkeen veteraani Pentti Niva, Loihakat lausujat, muusikko Jarkko Martikainen ja RallaGroup.

Näyttely On aika herätä -projektiin osallistuneiden kuvista.

Taiteilija Reidar Särestöniemi (1925–1981) sanoi Tokion näyttelyluettelon esipuheessa vuonna 1980: ”On todella aika herätä ja antaa suuren luonnon elää tekemättä sille väkivaltaa.”

Särestöniemi-museo kutsuukin koulut, eläkeläisyhdistykset ja kaikki muutkin osallistumaan yhteiseen projektiin nimeltä On aika herätä – millaisen luonnon jätämme jälkeemme? Projektin tavoitteena on herättää ihmiset näkemään, mitä kaikkea säilyttämisen ja vaalimisen arvoista luonto ja lähiympäristö sisältää. Ajatuksena on myös eri ikäryhmien kohtaaminen ja suullisen tiedon siirtäminen sukupolvelta toiselle. Pidetään yllä ja elvytetään tarinankerrontaperinnettä. Annetaan aikaa toisillemme ja ollaan läsnä ajassa ja paikassa. Jaetaan yhteisiä kokemuksia.

 

Info

Särestöniemi-museo avoinna ti–su klo 12–18 syyskuun loppuun saakka. Lokakuusta eteenpäin sunnuntaisin on museo suljettu.

Liput: aikuiset 12 €; koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 €; perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16 v) 35 €; ryhmäliput 10 € / hlö, min. 12 hlöä.

Vapaa sisäänpääsy ICOM-kortilla, Museokortilla ja alle 7-vuotiailla.

Opastus 50 € / ryhmä + sisäänpääsymaksu. Ryhmän maksimikoko on 40 hlö.

Elo- ja syyskuussa opastettu museokierros kaikille kävijöille perjantai, lauantai ja sunnuntai klo 15, opastuksen hinta pääsylipun ostaneille 5 e/hlö.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023