Levinyt!
 

Ihmisen hyvinvointi kannattaa tarkastella kokonaisuutena

03.08.2022

Urheiluhierontaa 30 vuotta

Sari Senni Nieminen on monelle Levin kävijälle tuttu urheiluhieroja, jonka hyppysissä liikunnan jäykistämät tai työn rasittamat lihakset ovat saaneet elvytystä. Hänen hoitoonsa on päässyt muun muassa Levin kylpylässä ja hän on tullut tilauksesta mökki- tai kotikäynnille, viime aikoina hänet on löytänyt myös omasta työhuoneestaan Lapland Hotels Sirkantähden tontilta.

senni
– Valmistuin 1992 Kuortaneen urheiluopistolta urheiluhierojaksi ja siitä lähtien on urheilu- sekä klassinen hieronta ollut jokseenkin koko ajan vakituisesti mukana kuvioissa. Hyvinvointiala on omaa sielua lähellä ja olen opiskellut myös terveydenhoitajaksi sekä valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2016, kertoo Senni Nieminen.
Lista ei ole silti vielä valmis, sillä koulutustaustaan kuuluvat vielä ravitsemusteknikon pätevyys sekä esteettisten täyteainehoitojen antaminen. Haaveissa on valmistua uniohjaajaksi (SUS), koulutuksen antaa Turun AMK/ TYKS.
– Kolmisen vuotta sitten sain nykyisen työtilan käyttööni ja lähdin rohkeasti täysaikaisen yrittäjän taipaleelle. Kun valmistuin sairaanhoitajaksi, vinkkasi ystäväni, että nythän voit ottaa tuotelistalle myös esteettiset täyteainehoidot. Pistoshoitoja saa antaa Suomessa vain terveydenhoidon ammattipätevyyden omaava henkilö.

Asiakkaan tilanteen mukaan mennään

Senni Nieminen paneutuu asiakkaansa maailmaan sekä tilanteeseen ja pyrkii löytämään oikean osoitteen mahdolliseen pulmaan.
– Hyvinvointi kokonaisuutena on aina ollut minulle sydämen asia. On sitten kyse esteettisistä hoidoista tai konkreettisista vaivoista. Täyteainehoidot ovat nekin hyvinvointia, sillä se, että tuntee olonsa hyväksi ja ulkomuotonsa siloitellummaksi vaikuttaa kummasti koko olemukseen.
– Hyaluronihappoa on meillä kaikilla omassa kehossakin, joten se harvoin allergisoi ketään. Asiakkaan kanssa käydään läpi ongelmakohdat ja toiveet päämääränä luonnollinen lopputulos aina ennen varsinaista hoitoa. Yleensä 1–2 pistosta vaikuttaa jopa yhdestä kahteen vuoteen aineenvaihdunnasta ja hotoalueesta riippuen. Haastattelussa ennen hoitoa käydään läpi mahdolliset riskit ja myös hoidon esteet. Hoitoa ei kannata varata juuri ennen merkkitilaisuuksia, jotta mahdolliset pienetkin vauriot ehtivät parantua.
Kasvojen juonteet ovat niitä paikkoja, joihin yleensä täyteainetta laitetaan. Hyaluronipistos kosteuttaa myös sisältä päin ja häivyttää siten ikääntymisen merkkejä.
Otsan sibeliusrypyt eli kulmakarvojen välinen juonne, nenäpielet suuta kohti, huulien yläreunat tai suun juonteet kohti leukaa. Huulet ovat herkkää aluetta, joissa on paljon kipupisteitä ja iän myötä ihmisen huulet ohenevat. Niihin Nieminen antaa kohtuullisen verran täytettä pyrkien luonnolliseen tulokseen. Aina ei kuitenkaan kaikkien toiveita voi toteuttaa ja sen hän yleensä kertoo asiakkaalleen, mikä on mahdollista ja mikä ei.

Lisäravinteita sekä apua univaikeuksiin

Omat sekä asiakkaiden terveysongelmat ovat johdattaneet Senni Niemisen tutustumaan funktionaaliseen lääketieteeseen ja hän on löytänyt markkinoilta useita apua antaneita tuotteita. Niinpä hänen hoitolastaan voi ostaa nykyisin esimerkiksi Biomedin valmisteita, ja muitakin kuin hyllyssä olevia saadaan toimitettua tilauksesta. Valikoimissa on myös Coolment-linimenttiä, nopeasti vaikuttavaa ja imeytyvää hoitavaa voidetta lihaskipuun.
Uni sekä univaikeudet puhuttavat nykyisin entistä enemmän. Levon merkitys on moninainen, on sitten kyse jaksamisesta, painonhallinnasta, stressin siedosta ja ihan vain arjesta. Joskus ei saa unta millään tai heräilee kumman aikaisin.
– Univaikeudet luetaan jo melkein kansansairauksiksi, niistä kärsitään lapsista vanhuksiin, mutta toisaalta on normaalia, että välillä uni ei tule. Siinä vaiheessa, kun seuraavan päivän toimintakyky on selkeästi heikentynyt, ovat vaikeudet todellisia. Syitä on monia, taustalla voi olla uniapneaa, erilaiset lääkitykset tai elämäntilanne on stressaava. Kannattaa muistaa, että hyvä yöuni tehdään jo päivällä. Pidä esimerkiksi työpäivän aikana useita mikrotaukoja ja katkaise päivärutiini, neuvoo Senni Nieminen.
Nieminen on aloittanut unihoitajakoulutukseen ja opintoihin liittyvän harjoittelun toimien Uniliiton uniryhmän yhtenä vetäjänä. Uniryhmässä kokoontuu 8–10 henkilöä etänä, ryhmässä käydään läpi kunkin tilanne, kokoontumisia on yhteensä kuusi kertaa kaksi tuntia kerrallaan ja ryhmässä saadaan monia käytännön neuvoja.
(Jos kiinnostuit, kurkkaa nettiin: https://www.uniliitto.fi/auta-unta/uniryhmat/)

Jaspis Toivonen

Hieronta Levi - Senni’s - hyvinvointia Sinulle
• p. +358 400 639 110
info@sennis.fi
•lisätietoja
www.sennis.fi
sekä some, instagram ja facebook

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas