Levinyt!
 

Lumet katoilta ja fillarit kuntoon

06.07.2022

Masun Sukset ja Mäystimet

Siinä on liikenimi, joka jää mieleen. Mukavan nimen keksi aikanaan Juuso Laitinen, joka innosti ystäväänsä Tuomas Uusi-Illikaista perustamaan oman yrityksen, joka on toiminut vuodesta 2018 alkaen.

Masu eli Tuomas Uusi-Illikainen on monelle tuttu mies rinneyhtiön riveistä, joka oli hänen työnantajansa 13 vuotta. Talvisin Zero Pointin vuokraamossa ja kesäisin mies hääräsi Bike Parkissa.

masu

– Oli vaikea päätös vaihtaa työpaikkaa, mutta päätin kokeilla jotain uutta ja toukokuun alusta aloitin kaivoksella operaattorina. Nyt on erilainen työviikon tahti ja jää myös aikaa paremmin omalle perheelle ja ehtii itsekin harrastaa. Oman yrityksen nimissä teen talvella muun muassa lumen pudotuksia mökkien katoilta, niitä täällä tunturissa riittää ja lisäksi vähän ohjelmapalveluapuja muille. Lisäksi korjaan ja huollan polkupyöriä, kertoo Tuoman Uusi-Illikainen.

Pyörähuolto on luonnikas lisä omiin harrastuksiin, sillä enduroa hän harrastaa pyöräilyn alalajeista mieluiten.

– Kyllä vähintään kerran viikossa pitää taistella Kätkän päälle, raskas ylämäki palkitsee sitten paluumatkan 15 minuutin alamäkiosuudella. Reittejä täällä alkaa olla mukavasti ja on hyvä, että saadaan myös sellaisia helpompia maastoreittejäkin valmiiksi, ei pyöräily ole mitään vaikeaa ja se saadaan mukavilla reittiratkaisuilla kaikkien ulottuville. Kuitenkin Suomessa voi pyöräillä ympäri vuoden.

 

Levillä lähellä

Masun Sukset ja Mäystimet tuo pyörän korjaajan asiakkaan luokse. Lisäksi hyllyistä löytyy varaosia, kuten renkaita, ketjuja, rapakaaria, paikkaussarjoja ja tilauksesta vaikka penkkejä. Tilauksesta voidaan toimittaa oikeastaan mitä tahansa pyöräkampetta vain tarvitaan.

– Yleisimpiä ongelmia ovat eniten kuluvat osat eli katkenneet ketjut, toimimattomat vaihteet, jarrut tai puhjenneet renkaat. Niihin saadaan apu useimmiten heti.

– Asiakkaat soittavat minulle ja minä menen perusarsenaalin kanssa paikalle. Tarvittaessa isompiin tapahtumiin voin ottaa auton perään koko huoltovaunun hinaukseen, joten sitten on enemmän varustusta mukana. Kun itse asun Levillä, niin täällä on silti kätevää hurauttaa asiakkaiden luo itse. Sitten näkee, tarvitaanko jotain lisää.

Pyörähuolto kattaa niin sanottujen akustisten pyörien tarvitsemat toimet. Sähköpyörien moottoriongelmiin tai akkuihin ei Tuomas kuitenkaan ala remonttia tekemään. Mutta jos on sähköpyörässäkin niitä tavallisempia ongelmia vaihteissa, jarruissa tai renkaissa, niin aina kannattaa kilauttaa, kysymällä se selviää. Jos mies ei heti vastaa, kannattaa jättää viesti.

 

Jaspis Toivonen

 

Masun Sukset ja Mäystimet, yhteystiedot:

Puh. +358 45 855 0595

uusiillikainentuomas@gmail.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas