Levinyt!
 

Levin Extreme Triathlon uudistui

06.07.2022

Sarjoja kovakuntoisille tai vähemmän harrastaneille.

Levi Extreme Triathlon tuo uusia haasteita ja kokemuksia triathlonin harrastajille. Tapahtuma antaa myös mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin inspiroivassa ympäristössä.

Kilpailu järjestetään keskellä Lapin kesää 23.7., jolloin keli voi olla mitä vain jääkylmästä hiostavan kuumaan. Reitit kulkevat upeassa Lapin luonnossa, pääsee uimaan raikkaan viileässä lähdepohjaisessa järvessä, pyöräilemään mäkisissä tunturimaisemissa sekä juoksemaan tuntureiden poluilla.

Tänä vuonna on juoksuosuudesta jätetty pois Levi Black -rinteen nousu, mutta korkeuseroja on kyllä löydetty sitten vastaavasti muualta reittien varsilta.

Triathlonkisan vaihtoalue ja maali sijaitsevat Hotelli K5 Levin edessä. Kaikki kisamatkat alkavat uinnilla ja uimarata on entisestään tuttu Immelmökkien ranta.

triuinti

 

Sarjat ja matkat

• Pitkämatka starttaa klo 10.00 Immelmökkien rannasta. Uinti 1900 m, pyöräily 131 km, juoksu 21 km.

Pitkän matkan uinti on tuttu edellisvuosilta. Kierrät neljää poijua Immeljärvessä. Uinnin takasuorat ovat suunnattu Immeljärven selälle. Säästä riippuen keskemmällä järveä sinua voi kohdata lähdepohjaisen järven viileämmät kohdat sekä lyhyet ja terävät aallot.

Pyöräreitti on tuttu reitti läpi tuntureiden ja kylien. Sirkasta suunnataan kohti Kittilän kuntakeskusta, josta käännytään kohti Yllästä. Tiurajärventien kautta kiertävä reitti saavuttaa Äkäslompolon kylän noin 65 km kohdalla ja Ylläsjärven kylän noin 80 km kohdalla. Tästä alkaa tasainen osuus, johon kannattaa jättää voimia, sillä matkaa on vielä noin 50 km jäljellä.

Juoksu kiertää sekä sprinttimatkan että perusmatkan reitit. Reitti kiertää Levin ympäristössä tarjoten nousumetrien lisäksi vaihtelevaa maastoa tunturissa. Gondolirinteen nousu on tästä matkasta jätetty pois.

• Mini-triathlon startti klo 11.15 Immelmökkien rannasta. Uinti 100 m, pyöräily 10 km, juoksu 3 km.

Mini-triathlonilla pääsee kokeilemaan, miltä se triathlon tuntuu. Lyhyt uinti menee vaikka ilman märkäpukua ja pyöräosuudelle pyöräksi kelpaa vaikka mummon vanha konkeli. Juoksu on tasainen ja nopea kierros pyörätietä pitkin. Lopussa onkin aika nostaa kädet kattoon.

• Sprintti-triathlon startti klo 11.15, Immelmökkien ranta. Uinti 400 m, pyöräily 20 km, juoksu 6 km.

Sprinttimatkalla uinnissa kierretään  poijut kertaalleen. Uinnin jälkeen nopea vaihto ja kohti Muoniontietä, Hossaa ja Golfkenttää. Golfkentän jälkeen alkaakin hurja nousu Utsuvaaraan, mikä laittaa kokeneenkin pyöräilijän puuskuttamaan. Utsuvaarasta lasketellaan pitkä pätkä kohti Levitunturin etelärinteitä ja käännytään takaisin kohti kisakeskusta. Juoksuosuudelta on edellisvuosista poiketen jätetty jyrkkä gondolirinne pois. Juoksureitti kiertää tällä kertaa Levitunturin alueella.

• Perusmatka ja viesti, startti klo 11.15 Immelmökkien ranta. Uinti 700 m, pyöräily 40 km, juoksu 15 km

Lappilaisella perusmatkalla pääsee pulahtamaan viileään Immeljärveen. Poijut kierretään kaksi kertaa ennen kuin palataan kuivalle maalle. Pyöräreitti kulkee kaksi kertaa Levin ympäri. Juoksureittiin on muutettu edellisvuosista, gondolin jyrkkää nousua ei tarvitse kiipeillä. Kierrät Levitunturin polkuja ja pururatoja pitkin, sillä nousuilta ei välty tälläkään reitillä.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Hilla Group Oyj 2022
Nettitaivas