Levinyt!
 

Kittilän moottorikerho valmiina kisaviikonloppuun

10.04.2015

Oma väki myös starttiviivoilla.
Levin kelkkailuviikonlopun järjestää Kittilän Moottorikerho, perinteikäs, vuonna 1977 perustettu seura, joka edistää ja ylläpitää moottoriurheiluharrastusta Kittilässä. Kilpailuviikonlopussa työskentelee noin 150 talkoolaista, jotka ovat valmiina viikonlopun koitoksiin.

SnowX
Kittilän Moottorikerho on hyvin edustettuna myös radalla, sillä kerholaisia nähdään viivalla useissa sarjoissa niin drag racessa kuin snowcrossissakin. Crossin ennakkosuosikkeihin kuuluvat kotiradallaan muun muassa naisten sarjan Niina Kallojärvi ja harrastesarjan Juho Virmakoski, mutta myös Pro Openin Jarno Hietalahti ja Semi Pro -luokan Alex Sirkka voivat yltää hyvänä päivänä korkealle.
- Moottorikerholla on Kittilässä kerhotila, johon seuran jäsenet pääsevät virittelemään kalustoaan ilmaiseksi. Pidämme siellä kokouksia ja säilytämme kisatarvikkeita. Kittilän nuorisotoimi järjestää tiloissa junioreille rassausiltoja. Pidimme kerholaisille talven aikana myös teippausillan, jonka tuloksena radalla nähdään tänä vuonna yksilöllisiä menopelejä, sanoo moottorikerhon puheenjohtaja Mika Kuusela.

Rata-aluetta muokattu.
Moottorikerho järjestää talvisin erilaisia safareja, viikoittain kokoonnutaan myös moottoriradalle treenaamaan. Lisäksi kerholla on oma sählyvuoro Kittilän liikuntahallissa keskiviikkoisin. Seuran toiminnassa on mukana kaikenikäisiä vauvasta vaariin. Jäsenistö ahkeroi kelkkaviikonloppuna kisajärjestelyissä, ja nuorimmatkin jäsenet tulevat yleisöksi radan varteen.
- Rata on viimevuotisen kaltainen, mutta katsomoita on viritelty parempiin paikkoihin paremman näkyvyyden takaamiseksi. Tasasimme kesällä rata-aluetta ja saimme samalla varikkoaluetta laajennettua.
- Olemme lumettaneet rataa tänä talvena, joten jää ei tule varmasti näkyviin lumen alta kisojen aikana. Saamme tehtyä leveän ja näyttävän radan hyppyreineen, joista ei tule puuttumaan ilmaa. Snowcrossiin ovat jo ilmoittautuneet Suomen ja Norjan parhaat kelkkailijat, ja myös Drag Race on herättänyt kiinnostusta.

Nollasta kahteen sataan.
Viimeinkin on koittanut hetki, jota moottorikelkkailun ystävät ovat odottaneet vesi kielellä koko talven. Tänään perjantaina 10.4. klo 16.30 alkaen kiihdytyskelkat ottavat yhteen Levin eturinteellä, ensiksi ovat vuorossa karsinnat ja klo 18 finaalit. Lähdöt ajetaan pareittain alalammelta ylös rinteeseen, joten yleisön on helppo seurata kisan kulkua.
Kilpailun tauolla voi huutaa kelkkahuutokaupasta itselleen sopivan menopelin, jos kelkkailukärpänen puraisee. Meklarina toimii juontaja Jarkko Ylläsjärvi, lisäksi alueella on tuote- ja kelkkaesittelyjä. Varikkoalueella voi ihmetellä kiihdytyslaitteita, joissa on parhaimmillaan jopa 500 hevosvoimaa. Drag Racea pääsee seuraamaan ilman pääsymaksua, ja Kittilän Moottorikerhon teltalta voi ostaa liput valmiiksi lauantain snowcrossiin.
Drag Raceen oli ilmoittautunut vajaa viikko ennen kisaa yli 40 osallistujaa, ja kisa ajetaan viidessä eri luokassa. Moottorikelkat kiihdyttävät sarjasta riippuen joko lähtömatolta tai lumelta, ja nopeimmat suoriutuvat hyvissä olosuhteissa 201,17 metrin mittaisesta radasta jopa alle 6 sekunnissa loppunopeuden hipoessa 200 km/h. Viivalle asettuu muun muassa tuore Top Fuel -luokan Norjan mestari Arnt Magnus Gamst, joka ajoi mestaruutensa lyhennetyllä 152 metrin radalla. Suorituksen loppunopeudeksi tutkattiin silloin lähes 198 km/h.

Snowcrossissa huimaa taistelua.
Levi Snowcross käydään lauantaina Sirkan moottoriradalla, Muoniontien varrella, noin 5 km Leviltä Muonioon. Tiellä ovat opasteet radalle, mutta helpointa päästä kisoihin on hypätä keskustasta ilmaiseen kisabussiin. Bussi lähtee alkaen klo 10 tasatunnein ja puolelta Zero Pointilta ja tuo palatessaan yleisön myös takaisin keskustaan.
Liput maksavat 5 €, millä saa vauhdikasta viihdettä koko päiväksi alkaen aamu klo 10 harjoituksista.
Kisalähdöt starttaavat klo 11 ja päivän aikana ajetaan 8 luokkaa alkaen 11–14 -vuotiaista junioreista, myös naiset ajavat tällä kertaa omassa luokassaan. Viikko ennen kisoja crosseihin oli ilmoittautunut lähes 100 kuljettajaa, mukana Suomen, Norjan ja Viron parhaimmisto, ja muun muassa lajin tuore suomenmestari Aki Pihlaja.
Snowcross-kisoista ei puutu tapahtumia, sillä kelkkagladiaattorit ottavat tiukasti yhteen niin lumella kuin ilmassa näyttävissä hypyissä. Lajin saloja valottaa päivän aikana juontajana toimiva kelkkailun asiantuntija Jarkko Ylläsjärvi, jonka lupsakka selostus vetää taatusti suun hymyyn. Kisaravintolat pitävät huolen, ettei jano tai nälkä yllätä katsojia.
Winter Laserworld Levi on rakentanut lisäksi crossiradan läheisyyteen oman lasersotaratansa, joten taukojen aikana voi tutustua myös Levin talven vauhdikkaaseen uutuuslajiin. Kisatunnelmaa jatkuu illan palkintojenjaossa Hullu Poro Areenalla, kun lavalle nousee illan päätteeksi Apulanta.

(Timo Koivisto)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas