Levinyt!
 

Kansallispuiston luontokeskuksia remonttiin

27.04.2022

Ovia kiinni vapulta

Pallastunturin luontokeskus pidetään remontin takia suljettuna 2.5.–31.12. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva Suomen vanhin luontokeskus uudistetaan rakenteiltaan ja sisätiloiltaan, uusittu luontokeskus avautuu vuoden 2023 alussa.

Luontokeskuksen remontin aikana asiakaspalvelun tavoittaa arkipäivisin puhelimitse ja sähköpostitse. Lisäksi kansallispuiston lähtöpisteissä ja maastossa ollaan neuvomassa asiakkaita ajoittain. Käyviä asiakkaita palvelee kansallispuistossa alkukesästä ainoastaan Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa, sillä myös Yllästunturin luontokeskus Kellokas on remontissa 3.7. asti.

Kellokkaalla siirrytään maalämpöön, parkkialuetta laajennetaan ja savottamuseo puretaan sekä siirretään uuteen paikkaan. Kellokkaan Meän Gallerian ja Galleria Kellokkaan taidenäyttelyt avautuvat seuraavaksi vasta elokuussa.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston palvelut ja reitit löytyvät ajankohtaisina luontoon.fi -sivustolta ja alueen kalastusluvat saa kätevästi Metsähallituksen Eräluvat.fi -palvelusta tai -sovelluksesta. Muut alueen palvelut löydät discovermuonio.fi -sivustolta.

 

Tee Hetta–Pallas -reitille varaus ennakkoon

Pallastunturin luontokeskuksen ja sen lähireittien suosio kasvaa vuosi vuodelta ja luontokeskus on suositun Hetta–Pallas -vaellusreitin lähtö- tai päätepiste. Reitille aikovan kannattaa tehdä varaukset varaustupiin hyvissä ajoin ennakkoon tai varata teltta yöpymiseen.

Varaustupien avaimia saa luontokeskuksen kiinnioloaikana poikkeusjärjestelyin. Ajankohtainen avaintieto päivitetään Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontoon.fi -sivuille. Hetasta lähtevä saa avaimet normaalisti Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

 

Luontokeskuksen suunnittelu vauhdissa

Keväällä suunnittelija- ja arkkitehtiryhmä on tehnyt Pallastunturin luontokeskuksen tilasuunnitelmaa. Myös Metsähallituksen Tunturi-Lapin puistoalueen henkilöstö on saanut vaikuttaa uusittavan luontokeskuksen palveluihin ja sisältöihin. Kysyimme myös asiakkailta kokemuksia ja mietteitä uudistukseen kansallispuiston facebook –sivuilla (113 vastaajaa).

Pallastunturin luontokeskuksen näyttelyn erikoissuunnittelijaksi on valittu 1.4. alkaen sisustusarkkitehti, puuseppä Minttu Somervuori. Näyttelyn käsikirjoittajana aloittaa 1.6. biologi Minttu Heimovirta.

 

https://www.luontoon.fi/pallas-yllastunturi/ajankohtaista

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas