Levinyt!
 

Solekko Fest soi elokuussa Könkäällä

27.04.2022

Toisen kerran tositoimissa

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.–28.8. on aika Solekko Festin, joka on järjestäjiensä mukaan ennen kaikkea kyläjuhla niin paikallisille kuin kauempaakin tuleville hyvän meiningin ja kulttuurin arvostajille.

– Haluamme nostaa lappilaisia kykyjä monipuolisesti esiin artisteina, taiteilijoina ja käsityöläisinä sekä tehdä festivaalia, jollaiselle haluaisimme itsekin lähteä. Meillä järjestäjillä on runsaasti kokemusta kaikenlaisista kekkereistä. Siitä kokemuksesta, kuten myös henkilökohtaisista taustoistamme ja mieltymyksistämme, ammennamme tähän omaan festariimme. Tässä juhlassa näkyy sen jokaisen tekijän kädenjälki. Solekko Fest ei ole eksotiikalla korostettua lappilaisuutta, vaan aitoa meininkiä, jota toteutetaan intohimolla ja rakkaudesta lajiin, sanovat tapahtuman järjestäjät Johanna Mikkola, Linda Rahkonen, Antti Rahkonen, Jussi Puustjärvi, Steffan Wunderink ja Mirva Puustjärvi.

solekko

Kuva: Loma-Paksu.

– Haluamme profiloitua lempeänä ja lämminhenkisenä tapahtumana, jossa ihan jokainen kokee olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi.

Festaripaikka sijaitsee viime vuoden tapaan Loma-Paksun pihapiirissä Könkäällä reilun peninkulman matkan päässä Leviltä.

 

Maalaamaan sarvia tai osallistumaan yhteisötaiteeseen

Lipun hintaan kuuluu musiikin lisäksi lukuisia työpajoja, joissa pääsee maalaamaan sarvia, laulamaan mantroja, tekemään korvakoruja, kokeilemaan kontakti-improvisaatiota, äänityöpajaa, rumpumatkaa, laulamaan karjalaista karaokea, on sirkustyöpaja, lavatanssia, voi osallistua yhteisötaiteeseen, kotajameihin. Festivaalialueella on myynnissä lisäksi eri käsityöntaitajien töitä.

– Koska haluamme olla vastuullinen ja turvallinen ympäristö kaikille, kaikki meillä pidettävien työpajojen sisältö on käyty läpi yhdessä saamelaisen kulttuurisensitiivisyysasiantuntijan, Karigasniemeltä kotoisin olevan Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtajan Anni-Sofia Niittyvuopion kanssa.

Lippuja myydään rajallinen määrä eli tämän kesän festareille on varattu 600 pääsylippua, lippuostoksille kannattaa lähteä siis nopeasti, ja se onnistuu siis netissä solekkofest.com-sivustolla.

Festivaalilipun hintaan sisältyy leiriytyminen omin eväin ja majoittein festivaalialueen välittömästä läheisyydessä lähipellolla.

 

Kolme stagea!

Tänä vuonna lavoja on kolme, joten musiikki raikaa tauotta, vahvuudessa mukana on myös Bar Alakerta.

Esiintyjäkattaus on lavea kärkenä Rinneradio, seurana artisteja Suomen eri puolilta etelästä pohjoiseen. Musiikkigenret vaihtelevat, on räppiä, rhytm and bluesia, folkahtavaa taiderockia, black metallia, indiemusiikkia, downtempoa, housea, progressiivista trancea ja muun muassa itäsuomalaista kansanmusiikkia.

Esiintyjäkaartissa Seitsenvuori, Veli-Rekka & Rokut, Agistas, Olli PA, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, DJ Miss Kypsis, Haavekaupunki, SÄIE, Ma7ias, Rosa Coste, DJ MediOak, Joonas Hauveli, Kouta, Ameeba, Reindeer Kalashnikov, Kriheitar, Anne-Mari Kivimäki ja orkesteri, Mion Vuosha.

Järjestäjät toivottavat myös talkoolaiset tervetulleiksi, heitä mahtuu vielä joukkoon.

– Saunottajaa ja talkoolaisia etsitään edelleen ja mukaan mahtuisi myös lisää paikallisia myyjiä. Festivaaliviikonlopun aikana tarvitaan mm. liikenteenohjaajia, siivoojia, lipunmyyjiä ja EA-henkilöitä. Festarin rakentamiseen ja purkuun kaivataan apuja myös. Talkoolaisella on kaksi kuusituntista työvuoroa festareiden aikana ja muutoin hän pääsee nauttimaan ohjelmasta. Leirintäpaikka kuuluu sopimukseen ja talkoopäiville vielä lämmin ateria.

 

Jaspis Toivonen

 

www.solekkofest.com

 

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas