Levinyt!
 

Puhti puhaltaa ja musisoi Särestössä

06.04.2022

Suomijatsin legendoja

– Olemme kolme ammattimuusikkoa ja edustamme modernia melodista freejazz- ja improvisoitua musiikkia. Kaikki muusikot ovat genren kansainvälisesti tunnettuja huippumuusikoita Suomessa.

Puhti on kolmen hengen yhtye, jossa soittavat ansioituneet suomijazzlegendat Pertti Pepa Päivinen (s. 1955) ja Jorma Tapio (s. 1957) (baritoni-, sopraanosaksofoni, bassoklarinetti, altto- ja bassohuilut, japanilaiset puuhuilut) sekä Juho Kanervo (s. 1985), sello.

Kaikilla yhtyeen muusikoilla on takanaan mittava ura esiintymisiä, konsertteja, levytyksiä, produktioita eturivin suomalaisten huippuartistien kanssa, myös teatterin ja tanssin puolella, musisointia kymmenissä suomalaiskokoonpanoissa sekä ympäri maailmaa konsertteja ja kiertueita.

Juho Kanervolla on tänä vuonna työn alla muun muassa kahdeksan eri levytystä sellaisten nimien kuin Anna Järvinen, Laura Moisio, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Oona Airola, ja Saimaa kanssa. Jorma Tapio kutsuu itseään freejazzmuusikoksi, joka on tehnyt paljon yhteisiä produktioita myös teatterin ja tanssin saralla. Pepa Päivinen on ollut saksofoninsoiton opettajana, jonka bändiura alkoi jo vuonna 1972 Taivaanvuohi-yhtyeessä, Päivisen bändilistaan kuuluu nimiä kuten Maarit Hurmerinta, Tapiola Big Band, UMO, Linkola-Ahvo, Jukka Tolonen, lista on ääretön. Ensi kertaa Päivinen oli Tanskassa EBU:n festivaaleilla 1981, hän on ollut säännöllinen vieras Porin jazzeilla ja ympäri Eurooppaa tunnetuilla isoilla jazz-festareilla. Kiertueet ovat ulottuneet Koreaan ja Taiwaniin saakka.

 

Omin sävelin

– Esitämme itse säveltämiämme kappaleita, joissa melodia, äänenvärit, yhteissoitto, vapaa improvisaatio, jazzkieli sekä -rytmiikka kohtaavat.

– Musiikkimme on omaa sävellystuotantoamme ja sävellykset kattavat laajan tunne - ja väriskaalan monine erilaisine puhallinsoittimineen saksofoneista huiluihin. Kokoonpano on ikään kuin kamarikokoonpano, joten se sopii hyvin esim. taidemuseoihin, kirjastoihin, gallerioihin yms. tiloihin, joissa on hyvä akustiikka. Sekä tietysti konserttisaleihin.

– Soitamme akustisesti tai lähes. Sellossa on vain pieni vahvistus tarpeen vaatiessa joissain kappaleissa. Voimme myös improvisoida esim. tiettyä maalausta tai teosta, mikä luo hienon linkin kuvataiteen ja musiikin välille.

Puhti-yhtye teki YLElle radionauhan keväällä 2021.

 

Puhti -yhtyeen jazzkonsertti lauantaina 9.4. klo 18 Särestön Ateljeessa. Liput 10 €. Museon kahvila avoinna ennen konserttia. Järjestää: Kittilän kulttuuritoimi ja Särestöniemi-museo.

Särestöniemi-museo, Särestöntie 880, 99110 Kaukonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023