Levinyt!
 

V'inkkarissa mono vipattaa Finnhitsien tahtiin

06.04.2022

Eräänlainen nähtävyys

Pipo- ja kypäräpäiset ihmiset tanssivat pöydillä, kippistelevät ja hoilaavat dj:n johdolla Finnhitsejä aidatulla terassilla eturinteen kupeessa. Aidan toisella puolella kulkevat ihmiset pysähtyvät pällistelemään hulvatonta meininkiä.

– V´inkkarin tunnelmaa on vähän hankala selittää, ja ohikulkijat saattavat ihmetellä, että mikä ihme tuossa on ideana. V´inkkarin legendaarikseksikin kutsuttu after ski on koettava itse. Tämä on hyvin ainutlaatuinen ravintola ja muita samantyyppisiä on toki olemassa, mutta toista V´inkkaria ei ole, toteaa ravintolapäällikkö Heli Lehtinen.

Paitsi että riehakkaasta after ski -tunnelmasta nauttivat asiakkaat, myös ravintolan henkilökunta viihtyy työpaikallaan.

vinkkari

– Tämä on kiva paikka olla töissä, sillä asiakkaat ovat iloisia. Meillä on terassilla kolme myyntikoppia ja siellä työskennellessä henkilökunta pääsee itsekin after ski -fiilikseen sillä erotuksella, ettei joudu tönityksi, Lehtinen virnistää.

Vaikka meno yltyy välillä hurjan näköiseksi, häiriöitä on harvoin.

– Siihen nähden, miltä touhu saattaa näyttää, järjestyksenvalvojat joutuvat puuttumaan tilanteisiin hyvin vähän. Asiakkaat ovat hyväntuulisia, he ovat juuri tulleet rinteestä, eikä väsy vielä paina, niin ei silloin synny kahnauksia. Kyllähän täällä sattuu ja tapahtuu, ja välillä tilanteet huvittavat. Joskus henkilökuntamme välisten puheluiden aikana mietin, että kuulinkohan tosiaan oikein, Lehtinen nauraa.

 

Villi Inkkarista tuli V´inkkari

After ski -ravintola V´inkkarin sesonki on lyhyt, mutta tehokas, sillä se on avoinna maaliskuun alusta vappuun asti sekä Ruskamaraton- ja World Cup -viikonloput. Ennen muinoin koko talvisesongin auki olleena rinneravintolana toiminut V´inkkari on sijainnut koko ikänsä samassa paikassa, Hissitie 6:ssa, mutta nimi on matkan varrella vaihtunut.

– Ravintola oli alun perin nimeltään Villi Inkkari ja, kun se siirtyi Hullu Porolta Levi Restaurantsille vuonna 2001, Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari keksi, että Villi Inkkarista tulee V´inkkari, Lehtinen kertoo ravintolan historiasta.

Sen lisäksi, että V´inkkari on sijainnut aina samassa rakennuksessa, tila ollaan haluttu pitää samanlaisena.

 

Suomalainen after ski ilman kommervenkkeja

– On ollut tietoinen päätös, että ravintolaa ei olla hirveästi muutettu. Korona-aikana teimme pieniä muutoksia, ja meillä on nyt tunturin lumiaidasta tehdyt seinät osassa ravintolaa.

V´inkkarissa on tehty myös tietty linjaus juomien suhteen. Siellä ei nimittäin sheikata.

– Meiltä ei saa cocktaileja, eivätkä asiakkaat edes kaipaa niitä. Suomalaisten juomasuosikit V´inkkarissa ovat pitäneet pintansa vuodesta toiseen: olut, lonkero ja minttukaakao, Lehtinen listaa.

V´inkkarin voi sanoa olevan perisuomalainen paikka, jossa raikuvat suomalaiset hitit ja after ski spiikataan suomeksi. Ulkomaalaisia ei juuri näy.

– Meille poikkeaa toisinaan norjalaisia. Joskus piipahtaa muualtakin tulleita ulkomaalaisia ja he katsovat menoa ihmetellen.

Heli Lehtisen mukaan V´inkkarin hyväksi havaittuun konseptiin ei ole tulossa muutoksia, joten Finnhitsejä ja minttukaakaota on luvassa jatkossakin.

V´inkkari palvelee loppukauden päivittäin klo 12–19, after ski raikaa tiskijukan johdolla klo 15–18.

Virpi Kallio

 

https://levi.fi/palvelut/vinkkari

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023