Levinyt!
 

Maastohiihtokurssilta potkua hiihtoladulle

06.04.2022

Pienryhmässä pertsan rytmitys kuntoon

Kahvila Zero Pointin kohdalle pysähtyy kolmen naisen hiihtoporukka hymyssä suin. Takana on 90 minuutin mittainen perinteisen tyylin yksityisopetus hiihdonopettaja Sami Johanssonin johdolla. Myös opettaja vaikuttaa varsin tyytyväiseltä.

– He olivat oikein hyviä oppilaita, annan heille 4–10 -asteikolla kiitettävän eli ysin. Alkuarvosana oli 5–7 eli saimme nostettua hyvin teknistä osaamista, Johansson kehuu.

Kurssilaisten hymyt levenevät entisestään ja he toteavat, että tavoitteet päivän suhteen täyttyivät. Jokaisen osallistujan hiihtotekniikka parani huomattavasti.

maastohiihto

– Sitä kuvittelee osaavansa hiihtää, mutta voisi hiihtää paljon paremmin ja tehokkaammin. Kurssilla tajusi, mitä on tehnyt ladulla väärin, porukka pohtii.

Tämän ryhmän suurimmat oivallukset liittyivät hiihdon oikeaan rytmitykseen ja sauvan oikea-aikaiseen heilautukseen.

– Kurssilaisilla oli hajontaa rytmityksessä ja koettuihin ongelmiin liittyen juuri se oli suurin haaste, mutta saimme korjattua rytmitystä kaikkien osalta. Kun saimme työnnön rytmin kohdilleen, niin kurssilaisten ilmeet kirkastuivat, Johansson toteaa.

Ystävykset olivat erittäin tyytyväisiä Sami Johanssonin tapaan opettaa.

– Hiihdonopettajamme käsitteli meitä hyvin ryhmänä, mutta huomioi meidät myös yksilöinä. Hän seurasi tekemistämme ja antoi neuvoja. Olimme koko ajan liikkeessä, eikä ollut turhaa seisoskelua. Teimme monenlaisia harjoituksia, esimerkiksi liu´uimme, kiihdytimme, teimme vasemman jalan potkuja, sitten oikean jalan potkuja ja välillä menimme ilman sauvoja.

Naiset suosittelevat maastohiihtokursseja lämpimästi kaikille, myös niille, jotka luulevat osaavansa hiihtää. He toteavat saaneensa kurssilta uutta intoa harrastukseen.

– Saimme lyhyessä ajassa paljon hyvää oppia, ja tekee mieli lähteä pian seuraavalle hiihtolenkille ja harjoitella näitä kurssilla saatuja vinkkejä, kolmikko toteaa.

 

Kurssit ensikertalaisille sekä kokeneille hiihtäjille

Levin hiihtokoulun vastaava Minna Nevalainen on yhtä mieltä kurssilaisten kanssa siitä, että maastohiihtokurssit sopivat jokaiselle.

– Lajina hiihto sopii kaikille. Ensikertalainen saa turvallisen startin lajin pariin hiihtokoulusta. Jo enemmän hiihtänyt saa tunneilta puolestaan tekniikkavinkkejä, sillä erilaiset harjoitteet kehittävät koordinaatiota, tasapainoa, liukua ja rytmiä. Eri tekniikoiden sujuva vaihtelu maaston mukaan tuo hiihtolenkille sujuvuutta, taloudellisuutta ja tehokkuutta. Hyvällä tekniikalla kaikki lihasryhmät työskentelevät tehokkaasti, toteaa Minna Nevalainen.

Levin hiihtokoulun maastohiihtokursseja suosivat niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin matkailijat.

– Ulkomaalaiset osallistuvat pääosin perinteisen hiihdon niin sanotuille ensikertalaisten ryhmätunneille tai yksityistunneille. Suomalaiset osallistuvat varsinkin näin keväällä kursseille, joilla hiotaan hiihtotekniikkaa paremmaksi.

 

Virpi Kallio

 

https://levi.fi/laskettelu-ja-hiihto/hiihtokoulu

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023