Levinyt!
 

Laulujen voimaa kappeleihin

30.03.2022

Konsertteja melkein urakalla

– Vähän yli kaksi vuotta on eletty hiljaiseloa, ja nyt kun vihdoin pääsemme Lappiin kappelikonserttien kiertueelle, tehdäänkin sitten olan takaa. Joka ilta esiinnytään, ja kun konsertit alkavat jo klo 18 tai19, niin ehdimme joka päivä ladulle ja mäkeen. Ulkoilemaan olen aina Lapissa ehtinyt, vaikka olen ollut myöhäisillä tanssikeikoillakin, sillä ulos on päästävä, sanoo Arja Koriseva alkavan Lapin-kiertueen alla.

koriseva

Minna Lintukangas ja Arja Koriseva

 

– Olen ollut siinä mielessä etuoikeutettu, että olen oman työni takia päässyt reissaamaan ympäri Suomea ja erikoisesti päässyt tutustumaan Lapin kohteisiin. On ollut ilahduttavaa nyt kuulla ja huomata, että Lappi on avautunut yhä useammalle suomalaiselle, on saatu uusia Lapin ystäviä. Lappi on arvokasta seutua, täällä on puhdasta ja raikasta.

Arja Koriseva pitää tiiviin kappelikonserttien sarjan Lapissa alkaen 5.4. Rovaniemen kirkosta ja viimeinen Lauluista voimaa -konsertti pidetään 12.4. Saariselän kirkossa. Tunturikeskusten – Pyhä, Ylläs, Levi, Saariselkä – lisäksi Koriseva esiintyy yhdessä säestäjänsä, pianisti Minna Lintukankaan kanssa Kolarin kirkossa.

 

Oma sanoitus ensi kertaa julkisena

– Nyt pakollisen paussin aikana olemme tehneet kotiläksyjä ja hioneet ohjelmistoa. Haluan auttaa ihmisiä ja kappelikonserttien ohjelmisto onkin täynnä sellaisia säveliä, joista saa voimaa ja lohtua, ei mitään ruikuttamista ja kaikki kappaleet sopivat erinomaisesti kappelien tunnelmaan. Tässä ajassa tarvitaan positiivisesti kannustavia lauluja. Meillä on reput täynnä iloa ja hyvää mieltä ja sieltä riittää kaikille kuulijoillekin, sanoo Arja Koriseva.

Konserteissa kuullaan lauluja myös Korisevan ja Lintukankaan yhteiseltä, akustiselta albumilta Majakanvartijat, joka ilmestyi vuonna 2019.

Arja Koriseva sanoo, että ihminen voi aloittaa uusia juttuja elämässään milloin vain.

– Meillä on nyt ohjelmistossa ensi kertaa myös yksi minun sanoittamani kappale, Puhun pienillä kirjaimilla, sävellys on Eija Hinkan, kappaleen ovat sovittaneet Antti Kleemola ja Samuli Turunen. En ole ennen sanoituksia tehnyt, mutta ainahan voi aloittaa uuden kappaleen elämässään, ei siihen ole sääntöä. Näitä tulee varmaan lisääkin, sillä sanoittaminen kiehtoo.

Arja Korisevalla on aina ollut rakkaus suomen kieleen, hän valmistui aikanaan opettajaksi, jonka erikoisosaamista oli äidinkieli.

– Suomen kieli on rikasta. Ja yleensä aina keskustelen paljon ihmisten kanssa, ja kuulen paljon kaikenlaista. Lisäksi suomi on maailman hienoin salakieli, kun matkustaa ulkomailla; sitä harva ymmärtää, vaikka mitä sanoisi, ihan rauhassa voi puhella omiaan.

Arja Korisevan on pitänyt kiireisenä myös Menopaussi-musikaali, jota esitetään Helsingissä Aleksanterin teatterissa ja Turun Linna-teatterissa, esityksiä on myös Lahdessa.

– Sitä on ollut ihana tehdä ja palaute on ollut loistavaa, on kiitelty, että kerrankin pitkästä aikaa saa nauraa oikein kunnolla. Ja aihehan on jokaisen naisen elämää ennemmin tai myöhemmin.

Menopaussin lavalla yhtä aikaa Korisevan kanssa ovat muun muassa Kirsi Ylijoki, Niina Tapio ja Mari Rantasila.

 

Jaspis Toivonen

 

Marian kappelissa Koriseva & Lintukangas Lauluista voimaa 7.4. ja 11.4.klo 19. Lippuja 25 € tuntia ennen ovelta.

Kaikki keikat: https://arjakoriseva.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023