Levinyt!
 

Petri Laaksonen sivakoi uutta energiaa Lapista

02.04.2015

Lapin loistavat ladut.
Laulaja, lauluntekijä ja säveltäjä Petri Laaksonen tulee jälleen Lappiin tunturikappelien kevätkiertueen merkeissä. Toinen hyvä syy tulla ovat Lapin loistavat ladut ja viime keväänä virinnyt hiihtoharrastus. Se siis oikeasti saattoi olla taitelija Laaksonen, joka juuri sujahti ohitse reippaasti luistellen.
- Viivyn kaikkiaan puolitoista viikkoa Lapin turneella, alkujakson olen Saariselällä, jossa ensimmäinen konsertti on pitkäperjantaina, mutta sitä ennen ehdin hiihdellä rauhassa viitisen päivää. Pyhätunturilla esiinnyn pääsiäislauantaina ja sitten vaihdan kairaa eli siirryn Leville ja Levin laduille ja latukahviloita testaamaan, kertoo Petri.

PetriLaaksonen
- Levi on mieleinen paikka, vaikka melkoinen turistirysä onkin. Ladut ovat loistavia ja ainahan voi hiihtää kauemmaksi keskustan vilinästä kuulemaan hiljaisuutta ja luonnon rauhaan. Ruokapaikkojen valinnanvara on myös mahtava, eikä Levillä tarvitse viimeisiä ropojaan pulittaa ravintolaruokailuista. Voi hyvällä syyllä syödä hyvin kun hiihtää päivät.
Levin Marian kappelissa Laaksosta kuullaan maanantaina 6.4. ja Äkäslompolossa Pyhän Laurin kappelissa tiistaina 7.4.

Katso ihmistä -konserttien sarja.
- Nimellä on montakin merkitystä; suora käännös latinasta, ecce homo, tarkoittaa sanasta sanaa, katso ihmistä, ja sen lausui Pilatus aikanaan, kun Jeesus oli naulittu ristille. Mutta se voi olla merkityksessä, että tuokin on vain ihminen, tai voidaan pyytää, että katso ihmistä tai edes ihmisen puoleen. Ja voidaan miettiä sitäkin, miten me kukin katsomme toisiimme, sanoo Petri Laaksonen.
- Sisällöltään pääsiäinen on suuri juhla ja siinä kuljetaan kuoleman tappiosta ylösnousemukseen ja elämän voittoon. Siksi myös konserttieni ohjelmistot poikkeavat sisällöltään toisistaan riippuen siitä, missä kohtaa pääsiäisen aikaa ollaan menossa. En ole mikään evankelista tai julistaja, joten laulut on valittu paikkaan sopiviksi, enemmänkin ne ovat henkeviä. Konsertteihini on siis tosi helppo tulla kuulemaan musiikkia.

Merkkivuosia ja uutta tuotantoa.
Petri Laaksonen kertoo kuluvan vuoden olevan aika tärkeän, sillä on kulunut jo 30 vuotta siitä, kun hitti Eläköön elämä julkaistiin vuonna 1985. Ja 20 vuotta on kulunut siitä, kun Laaksonen päätti heittäytyä täysipäiväiseksi muusikoksi ja on tienannut leipänsä laulajana.
- Nyt alan herätä, sillä tässä on alakulo ollut vallalla vuodesta 2011 lähtien, kun ensin sairastuin aika vakavasti aivokuumeeseen. Siitä selvittiin, mutta sitten äitini kuoli vuonna 2012 ja seuraavan vuonna veli. Nyt vasta alan ymmärtää, että oma tehtäväni on elää ja iloita elämästä. Luovuuskin on jälleen herännyt ja uusia sävellyksiä on syntynyt.
Patri Laaksosella onkin tekeillä uusi levy, joka julkaistaan syksyllä. Myös tulevalla ruskalla hänet nähdään jälleen konsertoimassa pohjoisessa.
(Jaspis)

Katso ihmistä, Petri Laaksonen piano ja laulu, Petri Hatakka, koskettimet, Marian kappelissa ma 6.4. klo 19.
www.petrilaaksonen.net

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas