Levinyt!
 

Petri Laaksosella on nyt positiivista virtaa

23.03.2022

Soolokiertueelle & hiihtoladuille

Laulaja ja säveltäjä Petri Laaksonen on tuttu vierailija Lapissa, jolla on takanaan useita konserttikiertueita eri tunturikeskuksien kappeleissa kevätviikkoisin ja ruskalla.

Ei tämäkään kevät tee poikkeusta, sillä Pohjantähden loisteessa -nimellä kulkeva Laaksosen konserttikiertue on alkamassa. Viikolla 13 tiistaina 29.3. on aloitus Leviltä ja sitten matka jatkuu Ylläkselle, Saariselälle ja Pyhälle, ja koko turneen päätteeksi on lisäksi aikaa puolentoista viikon mittaiselle hiihtolomalle tunturissa.

petrilaaksonen

Pitkästä aikaa on hienoa päästä esiintymään oikealle elävälle yleisölle, kun koronarajoitteet ovat vapautumassa ja kappeleihinkin taas sopii väkeä.

– Mutta vielä on muutamilla paikkakunnalla yleisömääriä rajoitettu, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, että varmasti pääsee sisään. Levin Marian kappeliin muun muassa otetaan 70 henkeä konserttia kohden, muistuttaa Petri Laaksonen.

Petri Laaksonen tekee tämän konserttisarjan yksin, eli hän laulaa, säestää itseään pianolla ja juontaa koko hoidon.

– Sitä saa laittaa itsensä melko paljaana yleisön eteen. Jos vaikka soittaa väärin, niin sitten soittaa; vaatii myös esiintyjältä melkoista keskittymistä hoitaa koko konsertti alusta loppuun täysin omin voimin. Ei voi turvata kehenkään toiseen. Mutta nautin tästä, sillä saan itse päättää jokaisesta hetkestä ja on omassa vallassa, miten kaikki lopulta sujuu.

– Olen tykästynyt tähän trubaduurimeininkiin, vaikka olenkin niin sanotusti luupissa koko ajan. Tällainen dynamiikka sopii, olen esiintyjänä yksin isosti, ja silti konsertin henki on herkkää ja intiimiä, vuoropuhelu syntyy yleisön kanssa.

Laaksonen muistelee, että vuonna 1998 hänestä tehtiin kansijuttu Image-lehteen, jossa hänet nimettiin Roihuvuoren Elton Johniksi. Nyt tämä ”Eltonin manttelinperijä” esiintyy siis Lapissa.

 

Olenkin duurimies!

Petri Laaksonen kertoo, että viime vuoden lopulla oli adventtikonserttien kiertue, mutta sen jälkeen ei ole suurempia julkisia esiintymisiä ollut, nyt on siis mukava palata estradille. Mutta mitenkään lamaannuksissa tai laiskana ei taiteilija ole ollut.

– Alkuvuoden olen tammikuusta maaliskuulle viettänyt studiossa uutta levyä tehden. Olen säveltänyt useita uusia kappaleita ja nyt etsitään sävellyksiin sopivia tekstejä. Tavoitteena on julkaista uusi pitkäsoittolevy ensi syksynä, jolloin lähdetään myös kiertueelle isommin. Vuosiakin on tässä kertynyt ja samalla juhlistan elokuussa täyttyvää 60 ikävuoden merkkipaalua.

Tuottajaksi ja sovittajaksi Petri Laaksosen uusiin sävellyksiin on saatu Tomi Aholainen, joka on jo mukana neljässä uudessa kappaleessa. Aholainen on tehnyt aikaisemmin hittejä muun muassa Johanna Kurkelalle ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Warner Musicilla.

– Olen iloinen, että Tomi Aholainen lähti mukaan tähän prosessiin. Nyt tällä kevään kappelikiertueella onkin tarkoitukseni esittää maistiaisiksi jo muutamia uusia kappaleita, jotka ovat mukana myös sillä uudella levyllä.

– Itseni olen päässyt yllättämään tässä uudessa sävellysprojektissani, sillä hämmästyksekseni uusista kappaleista onkin duurissa olevia sävellyksiä enemmistö. Olen ollut sellainen suomalainen vähän mollitunnelmainen ihminen, mutta nyt on selkeästi muutos tapahtumassa, tuumii Laaksonen.

 

Petri Laaksonen Lapissa keväällä 2022:

Pohjantähden loisteessa konsertti, kellonaika aina sama klo 19, vain päivämäärä ja paikkakunta vaihtuu.

Levi Marian kappeli 29.3.

Ylläs Pyhän Laurin kappeli 30.3.

Saariselkä kappeli 31.3.

Pyhä Kairosmajan Revontulikappeli 3.4.

Levi Marian kappeli 5.4.

Ylläs Pyhän Laurin kappeli 6.4.

Saariselkä kappeli 7.4.

www.petrilaaksonen.net

 

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023