Levinyt!
 

Grön & Kekäle valmistavat tähtiruokaa

16.03.2022

Helsinkiläinen Michelin-ravintola Grön valtaa Kekäleen keittiön 1.–2. huhtikuuta. Yhteistyössä Kekäleen kokkien ja muun henkilökunnan kanssa, Grön, yksi Suomen johtavista casual fine dining -ravintoloista järjestää kaksi 7 ruokalajin illalliskattausta pohjoisten kulinaristien iloksi.

Michelin-ravintola Grön on kestävän fine dining -kulttuurin edelläkävijä Suomessa, jolta vasta avatulla Kekäleellä on paljon opittavaa. Kekäle x Grön -tapahtuman taustalla on tietotaidon jakaminen ravintolalta toiselle.

Tapahtumassa ravintoloiden kokit työskentelevät rinta rinnan Grönin ravintolamestari Toni Kostianin menun parissa luodakseen unohtumattoman, seitsemän ruokalajin illalliskokemuksen.

Toni Kostian perusti Ravintola Grönin yhdessä Lauri Kähkösen kanssa vuonna 2015. Ensimmäisen Michelin-tähden Grön sai vuonna 2018, 2019 ja 2020.

Viisi Tähteä kuvailee Gröniä sanoilla ”Grön on Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen vetämä pohjoisten makujen sivistynyt villi.”

Grön on valittu Suomen parhaaksi ravintolaksi vuosina 2018 ja 2019.

Casual fine dining -konsepti ei ole ainoa Gröniä ja Kekälettä yhdistävä tekijä. Grönin keittiössä korostetaan paikallisten, villinä kasvaneiden ja kausittaisten raaka-aineiden käyttöä. Nämä huippulaadukkaat raaka-aineet toimitetaan ravintolan keittiöön suoraan paikallisilta tilanomistajilta Suomesta ja Skandinaviasta.

Myös Kekäleen menu vaihtelee vuodenaikojen ja kausittaisten makujen mukaan. Tuoreiden ja laadukkaiden raaka-aineiden toimittajina käytetään mahdollisimman laajasti paikallisia pientuottajia lähiruoka-ajatuksella.

 

Ruoka- ja juomailoittelua kahdella kattauksella

Grön järjestää Kekäleessä yhteensä kaksi kattausta: perjantaina 1.4. klo 18.30 ja lauantaina 2.4. klo 18.30. Illallisen hinta on 92 €. Kekäleen oma sommelier Edmund Liew on koonnut ainutkertaista illallista varten sekä viinipaketin että alkoholittoman juomapaketin, viinipaketti on 85 € ja alkoholiton juomapaketti 64 €.

Illallisille on varattu 50 paikkaa/kattaus.

Pöytävaraukset table on linen kautta etukäteen netissä.

 

Menu

Grillattua perunaleipää, laventelia ja voita.

Kampasimpukkaa Hitrasta, kampasimpukan mäti “Choron” ja samettikukka BBQ-kastiketta.

Kurpitsapuuroa, ruskistettua voita, kastanjaa ja muikunmätiä.

Matsutake “Taco”, palkokasveja ja säilöttyä Suomalaista Burgundy-tryffeliä.

Höyrytettyä turskaa, grillattua purjoa ja ruohosipulivoikastiketta.

Poroa “XO” ja sieniä.

Ruusukvitteniä, merilevää ja sitruunatimjamia.

Voissa paistettuja lettuja, säilöttyjä mansikoita ja sitruunaverbenaa.

Suklaata, karpaloa ja ruusua.

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023