Levinyt!
 

Saksalaista Lemmenlaiva -sarjaa kuvattiin Levillä

09.03.2022

Saippusarjan palmut vaihtuivat tykkylumipuihin

Maaliskuisena lauantaina Levin Iglujen pihapiirissä on poikkeuksellinen säpinä. Alue on täynnä autoja, ihmisiä, kameroita ja monenlaista rekvisiittaa. Käynnissä on saksalaisen Traumshiff-sarjan kuvaukset. Jo yli 40 vuotta nähtyä saippuasarjaa esittää ZDF, yksi Euroopan suurimmista tv-kanavista.

Sarjan juoni perustuu risteilyaluksella tapahtuviin romanttisiin ja jännittäviin käänteisiin. Kaikki kuvaukset eivät kuitenkaan tapahdu laivalla, vaan tapahtumista 40 prosenttia kuvataan maankamaralla. Yleensä matkakohteina toimivat eksoottiset maat pitkine hiekkarantoineen ja vihreine palmuineen. Tälläkin kertaa kohde on eksoottinen, mutta palmuista ei ole kyllä tietoakaan. Sen sijaan lumikuorrutettuja puita on riittämiin.

Lemmenlaiva

– Lappi valittiin kauneutensa ja erityisyytensä vuoksi. Yleensä kuvaamme merenrannalla palmujen alla, nyt lumessa ja pakkasessa. Veistokselliset, lumiset puut ovat olleet lumoavia ja husky- ja poroajelut eksoottisia, kertoo tuotantoyhtiö Polyphonen tuotantopäällikkö Melanie Lachner.

 

Avustajana pääsee kurkistamaan tv-maailman kulisseihin

Tuotantoyhtiön kuvausryhmä ja Lemmenlaivan näyttelijät tulivat Lappiin suoraan edellisistä kuvauksista Mauritiukselta. Suomessa sarjaa kuvattiin Levin lisäksi Kemissä ja Rovaniemellä. Paikalliset matkailumarkkinointiyritykset ovat olleet suurena apuna kuvauspaikkoja valittaessa, Levillä tuotantoryhmää avusti Visit Levi.

Lemmenlaivan Lappi-jaksossa on jälleen luvassa erikoisia ja mukaansa tempaavia tapahtumia.

– Matkustajat saapuvat Sampo-jäänsärkijällä Lappiin, paljastaa Lachner.

Kuvaukset työllistävät noin viisikymmentä henkilöä, joista 10 on näyttelijöitä. Lisäksi kuvauksissa käytetään paikallisia avustajia. Lachner toteaa, että Levillä avustajia ei ollut kovin helppo saada kiireisimmän sesongin keskellä.

– Levillä ihmiset ovat olleet erittäin kiinnostuneita avustajan roolista, mutta koska nyt on kiireisin sesonki, he ovat kovin työllistettyjä. Suomalaiset ovat ihania, ja kun sanotaan, että he eivät ole kovin avoimia, niin se ei pidä paikkaansa, Lachner kehuu.

 

Rohkeasti vain mukaan!

Levin Igluilla tehdyissä kuvauksissa oli viisi paikallista avustajaa. Heistä Hanna-Leena Pietilä ja Jarno Tuomikoski esittivät lomailevaa pariskuntaa.

– Saimme ohjeet, että meidän pitää ihailla maisemia ja keskustella, mutta ääntä ei saa kuulua, naurahtavat Pietilä ja Tuomikoski kuvausten tauolla.

Sekä Pietilä että Tuomikoski bongasivat tuotantoyhtiön avustajailmoituksen Facebookista. Tuomikoskella on muutaman vuoden takaa kokemusta avustajana olemisesta. Lemmenlaivan kuvauksissa hän oli kahtena päivänä.

– Olin myös viime viikolla avustamassa, kun kuvaukset olivat huskytarhalla. Olin tavallaan päänäyttelijän stunttina. Hän oli lähikuvissa, ja minua kuvattiin dronella valjakon ohjaimissa.

Hanna-Leena Pietilä järjesti viikonlopuksi kylään tulleelle ystävälleen jännän ja poikkeuksellisen päivän.

– Olemme molemmat avustajina täällä kuvauksissa. Tämä on mukava ja erilainen päivä. On hauskaa kurkistaa kulisseihin.

Pietilä ja Tuomikoski suosittelevat avustajan roolia, jos se yhtään kiinnostaa.

– Rohkeasti mukaan! Ei kannata miettiä, että ei minusta ole siihen, koska ei tässä tarvita näyttelijänlahjoja, ja tuotantoyhtiö ohjeistaa kyllä hyvin. Palkkioksi tästä saa hienon kokemuksen, syömistä ja vähän rahaakin.

Sarjan Lappi-jakso nähdään 1.1.2023.

Virpi Kallio

  

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023