Levinyt!
 

Eturinteen viikkokisassa kilpaillaan rennosti ja hauskaa pitäen

09.03.2022

Toiveena yhteisöllinen kylätapahtuma

Levi Ski Club ja Levi Ski Resort lanseerasivat tammikuun alussa joka toinen keskiviikko eturinteellä pidettävän viikkokisan. Kyseessä on paikallisille perheille suunnattu hyvän mielen iltatapahtuma, jonne myös matkailijat ovat tervetulleita.

viikkokisa

– Meillä on Levi Ski Clubissa paljon lapsiryhmiä ja eri ikäisiä harrastajia, jotka harvoin edes näkevät toisiaan. Pitkäaikainen haaveemme on ollut, että saisimme heidät joskus samaan aikaan rinteeseen. Eturinteen 2-hissillä sijaitseva Audi-rata ajanottoineen helpotti viikkokisan toteuttamista. Toivomme, että tästä syntyy yhteisöllinen kylätapahtuma, pieni yhteinen hetki arjen hälinässä, jossa perheet kokoontuvat. Myös Levillä lomailevat matkailijat ovat tervetulleita, kertoo Levi Ski Clubin toiminnassa mukana oleva, Levi Snow Sport Academyn päävalmentaja Jukka Markkanen.

 

3-vuotias Ilmo sai oman sarjan

Viikkokisa on matalan kynnyksen kilpailu, ja riittää, kun saapuu paikalle klo 18 ja ilmoittautuu. Lyhyt rata on rakennettu niin, että se sopii kaikille. Kisassa lasketaan kaksi kierrosta, jolloin ei tule liikaa paineita, että olisi onnistuttava kerralla. Nopein kierros jää voimaan.

Tytöt ja pojat laskevat samoissa sarjoissa, ja sarjat perustettiin alun perin 6–16-vuotiaille, mutta kun nuorin osallistuja olikin vasta 3-vuotias, perustettiin lisäksi 4-vuotiaiden sarja.

– 3-vuotias Ilmo veteli 6-vuotiaiden sarjassa, niin olihan se vähän epäreilua. Ilmolle tehtiin siis oma sarjansa, nauraa Markkanen ja toteaa, että lasten lisäksi myös äidit ja isät pääsevät kisaamaan, sillä naisille ja miehille on omat sarjansa.

 

Harrastaminen antaa hyvät eväät elämään

Jukka Markkanen näkee lasten ja nuorten liikkumisen ja harrastamisen erittäin merkittävänä.

– Ihmisen perustarve on kuulua johonkin yhteisöön ja sen vuoksi yhteinen harrastaminen on tärkeää. Koko ajan mennään enemmän individualismin ihannointiin, eikä se ole hyvinvoinnin kannalta hyvä asia. On myös tärkeää, että lapset saadaan sohvalta sekä ruudun ja puhelimen ääreltä liikkumaan. Urheilun ja harrastamisen kautta lapset saavat eväitä elämään onnistumisten ja epäonnistumisten kautta sekä oppivat uusia taitoja, Markkanen listaa liikkumisen hyötyjä.

 

Kilpaileminen herättää Markkasessa monenlaisia ajatuksia

– Valtakunnallinen ilmiö seuroissa on se, että on todella paljon kysyntää perusharrastajaryhmille. Kilpaileminen on koettu ahdistavaksi, sillä siihen täytyy panostaa ajallisesti ja rahallisesti, eikä kaikilla ole siihen rahkeita. Toisaalta kilpaurheilusta saa myös paljon ja se opettaa elämästä. Toiset haluavat harrastaa, toiset kilpailla ja molemmille on sijansa.

Eturinteen viikkokisan tavoite on se, että kilpaileminen on hauskaa, eikä sitä tarvitse tehdä hampaat irvessä.

– Viikkokisa saattaa hyvinkin toimia motivaattorina lasten ja nuorten harrastamiselle. Monessa perheessä puhutaan kisasta koko viikko ja se voi olla usealle viikon kohokohta. Haluamme, että kilpaileminen on yhdessä leikkimistä ja tekemistä, ei liian vakavaa touhua.

Jokaisen kisan jälkeen osallistujat saavat pienen palkinnon, joita on saatu lahjoituksina eri tahoilta.

– Palkinnot ovat esimerkiksi suklaapatukoita, heijastimia ja tarroja. Pieniä palkintoja, jotka tuovat hyvää mieltä.

Kauden lopuksi nopeimpien kesken arvotaan isompia palkintoja kuten esimerkiksi kausikortti talvelle 2022–2023 ja liput Levin maailmancupiin.

 

Virpi Kallio

 

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023