Levinyt!
 

Levi Ski Clubin Maiju Laurila Pekingin paralympialaisiin

02.03.2022

Pitkät testikilometrit

Suomen Paralympiakomitea nimesi 18. helmikuuta lopullisen joukkueen Pekingin talviparalympialaisiin 4.-13.3.2022. Suomen seitsemän urheilijan joukossa on Levi Ski Clubin paralaskija Maiju Laurila.

– Totta kai valinta joukkueeseen tuntuu hyvältä. Pää on kyllä vähän pyörällä kaikista kisaan liittyvistä järjestelyistä, toteaa Maiju Laurila päivää ennen kisamatkalle lähtöä.

maijulaurila

Paralympialaisiin vaaditaan kolmen koronarokotuksen ja influenssarokotuksen lisäksi kaksi koronaviruksen PCR-testiä ennen lähtöä. Testien takia Laurilalle kertyi melkoinen määrä ajokilometrejä juuri ennen kisamatkaa.

– PCR-testit pitää tehdä lääkärikeskus Mehiläisessä, ja meitä lähin Mehiläinen on Rovaniemellä, joten ajoimme kahden päivän aikana yhteensä noin 700 kilometriä testien vuoksi, Maiju Laurila nauraa.

 

Uudella valmentajalla kokemusta ja osaamista

Soveltavan alppihiihdon Lw-12 kelkkaluokassa laskeva Laurila lähtee hieman jännittynein mielin ensimmäisiin paralympialaisiinsa, joissa hän tavoittelee hyviä ja ehjiä laskuja.

– Jännittää, kun ensimmäistä kertaa olen menossa näin isoihin kisoihin. Tavoitteeni on laskea rennosti ja hyvällä fiiliksellä, katsotaan, mihin se riittää.

Viime vuosi oli Laurilan mukaan haastava ja siihen mahtui monenlaista tapahtumaa: loukkaantumisia, terveyteen liittyviä asioita eikä henkisestikään ollut aina niin helppoa.

– Kausi alkoi hyvin, kun Levin laskukausi starttasi jo lokakuussa, mutta sitten flunssien takia loppuvuodesta tuli taukoa treeneistä. Sen jälkeen on mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Olen lisännyt hieman laskutreenejä ja vapaalaskua edelliskaudesta, muuten treeneissä on menty entiseen malliin.

Valmentajan vaihdos vuosi sitten on tuonut harjoitteluun mukavaa piristystä.

– Olemme edenneet enemmän positiivisten asioiden kautta ja pyrkineet löytämään taas laskemisen ilon, kun se on meinannut välillä karata. Olemme tehneet myös välineisiin parannuksia, ja tässä uusi valmentajani Pertti Kuivalainen onkin ekspertti, kun hänellä on kokemusta para-alppihiihdosta ja kelkoista jo 20 vuoden verran, Maiju Laurila iloitsee.

Virpi Kallio

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023