Levinyt!
 

Ferrarit säväyttivät tunturissa

02.03.2022

Luka Nurmi tavoittelee uusia mestaruuksia kaudella 2022

Ferrari Challenge EM-sarjan pronssimitalin sekä MM-tittelin kaudella 2021 voittanut tamperelainen Luka Nurmi, 17, jatkaa toisen peräkkäisen kilpailukauden alkavassa Ferrari Challenge Euroopanmestaruussarjassa.

Ferr Esa

Esa Schroderus ja Luka Nurmi.

Ferrarin virallisessa GT-tiimissä AF Corsessa jatkavan Nurmen tavoitteena on kaudella 2022 voittaa niin Ferrari Challenge ratasarjan EM-titteli kuin puolustaa hallussaan olevaa MM-titteliäänkin.

– Koska Ferrari haluaa nuorten kuljettajien kehittyvän erityisesti tässä Ferrari Challenge ratasarjassa, niin teimme yhdessä AF Corsen tiimipäällikkö Amato Ferrarin kanssa päätöksen jatkaa vielä toinen vuosi Ferrarin omassa merkkiluokassa, sanoo Luka Nurmi.

– Euroopanmestaruussarjan titteli jäi viime vuodelta puuttumaan, joten sitä nyt tältä vuodelta lähdetään GT-autoissa ylivoimaisesti menestyneimmän AF Corse tiimin kanssa hakemaan.

ferrar utsu

 

Klassisilla Euroopan radoilla

Ferrari Challenge EM-sarja alkaa huhtikuussa Portugalin Portimaon formularadalta, josta kuukauden välein edetään Ranskan Paul Ricardin, Unkarin Budapestin, Saksan Hockenheimin, Englannin Silverstonen ja Italian Mugellon kautta kauden päätapahtumaan Italian Imolassa ajettavaan Ferrarin MM-kilpailuihin eli Mondialiin.

Ferrari Challenge EM-ratasarjan kilpailukalenteri 2022:

1.–3.4. Portimao (Portugali)

13.–15.5. Paul Ricard (Ranska)

17.–19.6. Budapest (Unkari)

22.–24.7. Hockenheim (Saksa)

16.–18.9. Silverstone (Englanti)

7.–9.10. Mugello (Italia)

26.–30.10. Finali Mondiali Imola (Italia)

 

Ferrareitten kanssa Levillä

Huhtikuun lopussa 18 vuotta täyttävä tamperelainen Luka Nurmi oli mukana isänsä Tino Nurmen kanssa Luxury Collection Automobilesin Levin turneella, jossa voi koeajaa Ferrareita. Esittelyssä olivat Ferrari Portofino M, Ferrari Roma sekä liki samanlainen ajokki, kuin millä Luka Nurmi kisaa tulevallakin kaudella, eli rata-auto Ferrari 488 GTB, Levillä ollut versio oli modifioitu yleisöajelutuksiin, mutta voi sillä ajella kisaakin tai körötellä Tuikusta Utsuvaaraan, kuten paikallinen toimittajarouva... (tuli sitten korkattua rata-autourakin).

ferra tuikku

Luka Nurmen viime kausi päättyi voittoisasti ja nyt jo n katse uuteen kauteen, sillä uusi sopimus on vahvistettu myös seuraavasta kaudesta.

– Kaikki meni viime kaudella loistavasti ja se oli kaiken kaikkiaan oli hyvä oppivuosi. Paljon uutta tuli vastaan. Nyt on paljon rennompaa lähteä kilpailemaan samaan sarjaan, kun peruskuviot ovat jo tuttuja, sanoo Luka Nurmi.

Nurmella on vielä nälkää jäljellä, sillä vaikka viime kaudesta tipahti MM-titteli taskuun, voittoa ei kuitenkaan tullut EM-kisassa, mutta pronssia kuitenkin. Kulta pitäisi saada siis taskuun ennen seuraavaa peliliikettä.

Ferrareita myyvä lempääläläinen yritys Luxury Collection Automobiles on ollut Luka Nurmea tukemassa ja Nurmi on voinut harjoitella Ferrarin ratissa siten myös kotomaassa.

Toimitusjohtaja Esa Schroderus sanoo, entinen Ferrarin ratakuski ja kilpakuljettaja hänkin, että Luka Nurmi on lahjakas kaveri, joka tuntee tekniikan hyvin, ymmärtää moottoreita ja autojen ajo-ominaisuuksia ja osaa siten antaa oikeaa palautetta tiimille.

– Palautteen anto on hyvän kilpakuljettajan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä siten osaa myös tiimi kehittää autoa entistä parempaan moodiin, kun osapuolet ymmärtävät toisiaan.

 

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023