Levinyt!
 

Staalo pystytti kunnantalolle taidenäyttelyn

23.02.2022

Kittiläläinen Taideseura Staalo ry on tarttunut pontevasti toimeen ja ripustaa nyt esille laajan katsauksen kittiläläiseen taiteeseen.

Kittilän lapset – Taiteet Kittilässä 1950-luvulta tähän päivään -näyttely avautuu yleisölle 25. helmikuuta klo 18 ja näyttely komistaa viraston seiniä kahdessa kerroksessa kuukauden verran. Näyttely on esillä Kittilän kunnantalolla 25.2.–27.3.

Taideseura Staalon varapuheenjohtaja Tapani Tavi kertoo, että isompaa näyttelytilaa on etsitty jo pitkään, kunnes kulttuuritoimisto antoi vinkin, että kunnanviraston seiniäkin voisi käyttää. Näyttely on avoinna virka-aikaan, mutta lisäksi töitä pääsee ihailemaan keskiviikkoiltaisin ja viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina virka-ajan ulkopuolella, jolloin taideseuran oma väki toimii näyttelyn valvojina ja oppaina.

Kaikkiaan noin 40 työtä on esillä. Ala-aulasta alkaa kierros ja työt osoittavat näyttelypolun, joka kulkee alakerran vasenta käytävää pitkin, sitten ylös toiseen kerrokseen ja yläaulan kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Kittilän lapset -näyttelyn taiteilijat ovat Reidar Särestöniemi, Einari Junttila, Kalervo Palsa, Reijo Raekallio, Jukka Puljujärvi, Timo Jokela, taiteilijapari Raisa Raekallio ja Misha Del Val ja kirjailija Arto Paasilinna.

Näyttelyn kuraattorina toimii Misha Del Val. Näyttelyn järjestävät Taideseura Staalo ry ja Kittilän kulttuuritoimi.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna ma, ti, to ja pe klo 10–16, ke 10–18; la–su klo 12–15. Kunnantalo on kiinni arkisin ruokatunnilla klo 11–11.45. Kittilän kunnantalo osoitteessa Valtatie 15, 99100 Kittilä.

 

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023