Levinyt!
 

Luontokeskusten luontoillat toteutuvat vihdoin

16.02.2022

Suosittuja luontoiltoja päästään vihdoin järjestämään kahden vuoden tauon jälkeen Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Pallastunturin luontokeskuksessa ja Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa. Luontoillat alkavat viikolla 7 ja jatkuvat viikolle 17 asti.

Kevään luontoiltojen aiheet käsittelevät monipuolisesti luontoa. Viikolla 7 perehdytään Suomen luonnon uhanalaisemman naalin kohtaloon. Lisäksi kuullaan alueen lajistonseurannasta ja huippusuositun Pallas-Yllästunturin kansallispuiston retkeilynäkymistä.

Kevään mittaan aiheina ovat muun muassa Suomen luonnonmetsien kohtalo, lähiavaruuden luonnonilmiöt (revontulet), miten ilmastonmuutos vaikuttaa lintulajeihin, millaista on meille tutun oravan elämä ja mitä löytyy Finnmarkista. Kuullaanpa myös kiehtovia tarinoita siitä, millaista sutinaa ja suhmurointia luonnossa tapahtuukaan.

Aiheita lähestytään niin toimittajien, tutkijoiden, kirjailijoiden, valokuvaajien, biologien, astrofyysikkojen kuin Metsähallituksen oman väenkin näkökulmasta.

Tarkemmat kuvaukset luontoiltojen sisällöstä ja ajankohtaisin tieto löytyy internetin syövereistä (tapahtumat.luontoon.fi).

Luontoiltojen pääsymaksu on 5 € henkilö. Alle 16-vuotiaat pääsevät kaikkiin luontoiltoihin maksutta.

 

Ilmoittautumiset ja illat

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan luontoiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa pidettäviin luontoiltoihin sen sijaan tulee ilmoittautua ennakkoon edellisenä päivänä klo 16 mennessä. Koronan vuoksi osallistujamääriä on rajoitettu ja tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskia.

Luontoillat järjestetään tiistaisin Pallastunturin luontokeskuksessa klo 18.00–19.00 (max 25 henkeä).

Keskiviikkoisin luontoiltaan pääsee Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa klo 18.00-–9.00 (max 30 henkeä).

Torstaisin Yllästu.turin luontokeskus Kellokkaassa on luontoillan vuoro klo 18.00–19.00 (max 65 henkeä) 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023