Levinyt!
 

Kelo Care tarjoaa kodinomaista ja ammattitaitoista lastenhoitopalvelua

16.02.2022

Kun vanhemmat voivat hyvin, koko perhe voi hyvin

Viime syksynä toimintansa aloittanut Kelo Care tarjoaa yksityistä lastenhoitoa Kittilän ja Levin alueella. Hoito tapahtuu perheen kotona tai mökillä. Yrittäjä, koulutettu lastenhoitaja ja kolmen lapsen äiti, Miia Kinisjärvi uskoo, että vanhempien hyvinvointi lisää koko perheen hyvinvointia ja siksi vanhempien pieni huilitauko arjesta kannattaa.

– Lomalle tullaan lasten kanssa, mutta suosittelen, että vanhemmat ottaisivat välillä kahdenkeskistä aikaa menemällä vaikkapa hiihtämään tai syömään. Vanhempien hyvinvointi on tärkeää. Kun on painettu töitä ja eletty kiireistä arkea, niin lomalla on hyvä hetki hengähtää. Kun vanhemmat voivat hyvin, koko perhe voi hyvin, toteaa Miia Kinisjärvi.

Kelo Care

 

Oman yrityksen perustaminen on tuonut mukavamman arjen

Itsekin ruuhkavuosia elävänä ja kolmen pienen lapsen äitinä Kinisjärvi alkoi jossain vaiheessa pohtia, että voisiko omaa arkea rakentaa hieman eri tavalla, jotta siitä tulisi mielekkäämpää, eikä aina tarvitsisi pyyhältää minuuttiaikataululla.

– Elämme arkea suurimman osan ajasta, niin sen pitäisi olla kaikille mieluisaa. Itse tajusin, että voin rakentaa mielekkäämmän arjen, sillä oman yrityksen perustaminen on mahdollistanut sen. Myös mieheni vuorotyö ja sen tuomat pitkät vapaat antavat mahdollisuuksia työtäni ajatellen.

Kinisjärvi on hoitanut lapsia koko ikänsä, ja toimiminen lasten kanssa on hänelle luontaista ja mielekästä.

– Minua on pikkutytöstä asti pyydetty lapsenlikaksi sukulaisten lapsille, ja tädiksi tulin 12-vuotiaana. Suoritin Lappeenrannassa lapsi- ja perhetyön perustutkinnon ja valmistuin lastenohjaajaksi vuonna 2006. Se jälkeen työskentelin 11 vuotta Sirkan päiväkodilla, ja nyt pyöritän omaa yritystä.

 

Lastenhoidosta lisäarvoa perheille, mutta myös paikallisille yrityksille

Kelo Care tarjoaa ammattimaista lastenhoitoa ja tekee siitä asiakkaalle vaivatonta menemällä perheen luo kotiin tai mökille. Kinisjärvi suunnittelee lastenhoidon yhdessä perheen kanssa ja suunnittelussa huomioidaan mahdolliset erityistarpeet.

– Huomioin perheen rutiinit ja toiveet. Leikin lasten kanssa sisällä tai pihapiirissä sekä tarjoilen lapsille vanhempien valmistamat ruoat ja välipalat.

Kinisjärvi on koronarokotettu ja käyttää maskia lastenhoidon ajan. Mikäli perheessä ilmenee flunssaoireita tai tulee tieto koronatartunnasta, hoidon voi perua maksuttomasti.

Kinisjärven asiakaskuntaan kuuluvat sekä matkailijat että paikalliset perheet. Suomalaisia asiakkaita Kinisjärvi muistuttaa rahanarvoisesta edusta, kotitalousvähennyksestä, joka tarkoittaa helpotusta veroihin. Vuonna 2022 kotitalousvähennystä saa aikaisempaa enemmän, ja huomioitavaa on myös se, että vähennys on per henkilö, ei per kotitalous.

– On hienoa, että valtio haluaa tukea perheitä ja yrittäjiä. Muistutan aina asiakkaita, että pistävät kuitit talteen ja laittavat ne vähennyksiin.

Ulkomaisia matkailijoita verohelpotukset eivät koske, mutta lastenhoito tuo heille toisenlaista lisäarvoa, kun vanhemmat pääsevät yhdessä aktiviteetteihin, joihin ei voi mennä pienten lasten kanssa.

– Näen tässä lisäarvoa myös paikallisille yrityksille, kun lastenhoidon myötä matkailijat käyttävät alueen palveluita enemmän, Kinisjärvi pohtii.

Virpi Kallio

 

www.kelocare.fi

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023