Levinyt!
 

Kurkistus Anja Sirkan taiteeseen

16.02.2022

Myyntinäyttely esillä Lost in Levi -hotellissa

Taiteilija Anja Sirkka kertoo, että tuntee nyt pitkästä aikaa oikein heränneensä ja sivellin on alkanut suihkia jälleen rivakasti kankaalla.

– Ilmassa on pitkästä aikaa selkeästi sellaista taiteellista värinää ja ihmiset ovat kiinnostuneita kulttuurista ja kuvataiteesta, koronan synkkyys on hävinnyt taka-alalle. Olen itse kulkenut vuosia päivätöihin pitkin Levin portaita ylös tunturiin ja matkan varrella on monia ideoita tullut mieleen. Nyt tammikuussa jotenkin havahduin, että nyt pitää alkaa toteuttamaan miettimiäni ajatuksia ja aiheita. Varsinkin, jos talvea haluaa kuvata, pitää se myös tehdä näin talvella. Sivellin onkin alkanut suihkia vauhdilla, kertoo Anja Sirkka.

AnjaSirkka

– Kuitenkin maalaustaukokin on tehnyt hyvää, ollut kunnon pysähdys ja nyt on taas virtaa. Näistä uusista töistä syntyy sitten aikanaan oma näyttely jonnekin eli kyllä on tarkoitus niitä sitten julkisestikin jälleen esitellä.

Sattumoisin hotelli Lost in Levin omistaja Kalevi Halonen otti myös tammikuussa yhteyttä Anja Sirkkaan ja ehdotti, jos hän voisi tuoda esille muutamia töitään Lost in Levin ravintolan somisteeksi. Siitä tuli lisääkin pontta aktivoitua jälleen ja näyttelyn työt ovat nähtävillä tämän kevään 30.4. asti osoitteessa Postintie 3, Sirkka.

Anja Sirkka maalaa öljyvärein, se on ollut aina se mieluisin tekniikka.

– Oljymaalien tuoksu, tärpätti sekä muut ohenteet tuovat minulle muistoja myös lapsuudesta, kun oma isäni maalasi. Olen selkeästi omalla maalla, kun käytän öljyvärejä, tunnen ne ja niillä syntyy sellaista jälkeä kuin kulloinkin haluan. Olen jonkin verran tehnyt myös materiaalikokeiluja esimerkiksi sekoittamalla väreihin hiekkaa. Ja nyt tämän talven töissä olen ottanut käyttöön myös lehtihopean, jolla saan korostettua kuvan pintaa sekä eroteltua tekstuuria.

 

Akvarelleja kirjan kuvitukseen

Anja Sirkka (s. 1976) valmistui taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2002. Hänen töitään on ollut esillä useissa näyttelyissä eri puolilla Lappia.

Anja Sirkka on toiminut myös kittiläläisen Taideseura Staalon riveissä sihteerinä vuosina 2008–2020.

Edellinen isompi näyttely oli Luontokeskus Kellokkaan Meän Galleriassa yhdessä Petri Rauhalan kanssa vuosi sitten tammi-helmikuussa. Tammikuussa 2021 oli Anja Sirkan akvarelleja esillä Kittilän kirjastonäyttelyssä otsikolla Entishen aikhan. Akvarellit syntyivät kuvitustyönä Marja-Terttu Puolakanahon Paratiisitasku-kirjaan. Kirja kertoo Ounasjokivarren elämästä pikkutytön silmin pienessä Sikkolan kylässä 1950- ja -60-luvulla. Anja inspiroitui vanhoista tarinoista ja kirjan kielestä, sillä siinä puhutaan välillä vanhan Kittilän murteella.

Nyt Levillä Lost in Levi -hotellissa esillä olevassa näyttelyssä on neljän työn maistiainen Paratiisitaskun kuvituksesta. Lisäksi esillä on kolme Riekko-sarjan öljymaalausta.

Anja Sirkan aiheet tulevat Lapin luonnosta, on maisemia ja lintuja eri vuodenaikoina, ja lisäksi on lappilaista mystiikkaa kuvaavia fantasiatöitä.

 

Jaspis Toivonen

 

anjasirkka.com

Instagram: @art_anjasirkka

tiedustelut anjantaide@gmail.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023