Levinyt!
 

Ravintola mökille eli pala luksusta lomaan

19.01.2022

Viiden ruokalajin illallinen ilman tiskiä

Ravintolayrittäjät Lauri Närhi ja Joonas Mantila pohtivat syksyllä uusia suuntia liiketoimiinsa ja siten syntyi keitraus- eli pitopalveluidea nimeltä Raw Catering.

Asiakas saa mökilleen täyden ravintolapalvelun ilman huolta tiskeistä tai tarjoiluastioista tai oikeastaan mistään muustakaan.

rawcatering

Paikalle tulee aina jompikumpi yrittäjistä eli keittiömestarit Lauri tai Joonas sekä viiniasiantuntija sommelier Milja Reijonen.

– Täällä moni lomalle tuleva on hankkinut lomaansa varten huippumajoituksen. Siellä halutaan viihtyä kaikin tavoin, ja toisaalta moni istuu niin sanotusti ammattinsa puolesta usein ravintoloissa. Tällä palvelulla vältytään kaikenlaiselta lisäsäätämiseltä, sillä asiakkaat ovat valmiiksi paikalla, pöytäänhän voi tulla vaikka suoraan porealtaasta. Isännän ei tarvitse huolehtia esimerkiksi  taksikyydeistä keskustan ravintoloihin eikä yleensäkään lähteä minnekään, kun kaikki tuodaan paikan päälle, sano Lauri Närhi.

Raw Cateringin idea on tuoda paikalle koko hoito eli astiat, fine dining ateria ja ruoka tarjoiltuna. Ja kun tilaisuus on ohi, viedään kaikki todistuskappaleet pois eli astianpesukone ei möykkää eikä jää mitään tiskivuoria tai ylimääräisiä purnukoita paikalle. Mutta hetken oli ravintola mökissä.

– Meillä on tiimissä myös sommelier, joka valitsee menuun sopivat viinit Alkon valikoimista, ja me toimitamme myös viinit paikalle. Sommelier voi myös valita asiakkaan omista valikoimista sopivat juomat. Viinit herättävät yleensä aina keskustelua ja ruokailuun saadaan paljon lisäsisältöä, kun mukana on joku kertomassa viineistä enemmänkin, miksi se esimerkiksi on valittu sopivaksi yhteen jonkun tietyn ruokalajin kanssa, sanoo Joonas Mantila.

 

Pitkiä makunautintoja

Raw Catering tarjoaa nyt alkutalvelle kahta erilaista viiden ruokalajin menuvaihtoehtoa.

– Ei olla millään lohisoppa- tai poronkäristyslinjalla, vaan esimerkiksi suositussa Pohjoisen menussa on tarjolla arktisia raaka-aineita ja Ranska-menussa mennään puolestaan sikäläisen ruokakulttuurin maailmassa. Menut muotoutuvat sesongin mukaan ja aina otetaan huomioon asiakkaan omatkin toiveet.

– Tarkoitus on, että ruuan äärellä viihdytään ja nautitaan. Me valmistelemme toki pitkälle etukäteen tarjottavat, mutta myös paikan päällä keittiön piisin äärellä tehdään viime silaukset, kuten otetaan lihaan pinnat. Saadaan samalla myös aromeja ilmaan lisäämään ruokahalua.

– Tällaiset illalliset ovat mukavia tilaisuuksia, sillä fiilis on yleensä mukava puolin ja toisin ja asiakaskontakti on ihan erilainen kuin ravintolaillallisilla, jossa kokki häärää yleensä yksin keittiössä.

Privaatti-illallinen sopii myös todella hyvin esimerkiksi yritysporukalle, joka haluaa vähän puhua vielä työasioistakin ruoan äärellä. Ilman sivullisia korvia säilyvät liikesalaisuudet ja hyvä ruoka, täysi vatsa pitää kaikki tyytyväisinä.

Ilmaista tällainen luksusruokapalvelu ei toki ole, ja minimi henkilömäärän veloitus on kuudelle.

 

Jaspis Toivonen

 

Lisätiedot

https://www.facebook.com/Raw-Catering

info@rawcatering.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023