Levinyt!
 

Särestön Kamarikonsertit juhlii sarjalla huippukonsertteja

16.12.2021

30-vuotinen taival täynnä sävelten lumoa

Kaikki sai alkunsa, kun itsekin vuosia maailmalla kiertänyt diplomiviulisti Maarit Rajamäki pohti, kuinka ainutlaatuinen luonto ja hiljaisuus voisivat houkutella suurkaupunkeihin ja hotellihuoneisiin väsyneitä huipputaiteilijoita esiintymään Lappiin. Mieleen palasi pikkutyttönä tehty vierailu taiteilija Reidar Särestöniemen taiteilijakotiin Kittilän Särestössä.

Idea osoittautui toimivaksi, ja ensimmäisen konsertin sävelet kajahtivat ilmoille joulukuussa 1989, kun Sibelius-viulukilpailun voittaja viulutaiteilija Yuval Yaron esiintyi Särestössä. Vuosien varrella Särestön Kamarikonserteissa on esiintynyt joukko suomalaisia ja ulkomaalaisia tähtiä, kuten mm. Vladimir Ashkenazy, Yuri Bashmet, Karita Mattila, Olli Mustonen ja Lasse Pöysti. Ensimmäiset vuodet konsertit pidettiin Särestössä Reidarin veljen Antun isännöimänä, ja sittemmin konsertteja alettiin järjestää laajemmin Lapin alueella.

 

Joulu- ja tammikuun konsertit

Koronasta huolimatta joulukuusta lähtien ja ensi vuoden aikana toiminnan 30-vuotista taivalta juhlistetaan sarjalla sykähdyttäviä konsertteja Lapin alueella. Konserteissa esiintyy niin konserttien konkareita kuin myös paikallisia taiteilijoita ja uutta sukupolvea. Alkuperäinen ohjelmisto on joutunut antamaan taudille periksi ja muutoksia on tullut konserttilistaan.

Talvinen tarina. Maanantai 27.12. klo 19 Marian kappeli, Levi. Trio Polare: Laura Raudaskoski, huilu, Olli-Pekka Kajasviita, sello, ja Maria Kluen, piano. Trio Polare on konsertoinut laajasti Lapissa esittäen pääosan kokoonpanolle sävelletystä keskeisestä uudesta ja vanhemmasta musiikista sekä parhaat sovitukset. Talvinen tarina -konsertissa trio esittää Astor Piazzollan Buenos Airesin vuodenajat sekä rakastetuimpia joululauluja maustettuna muulla sydäntalveen sopivalla musiikilla. Liput: 25 € aikuiset, 15 € alle 15-vuotiaat lapset.

Särestön Kamarikonserttien 30-vuotisjuhlakonsertti. Torstai 30.12. klo 19 Kittilän kirkko. Jorma Hynninen, baritoni, ja Risto Lauriala, urut ja piano. Konsertin tähdet, Hynninen ja Lauriala, esiintyvät nykyisin enää harvemmin. Konsertissa kuullaan joulunajan musiikkia sekä urkusoolo, säveltäjäniminä mm. J. S. Bach, Jean Sibelius, Toivo Kuula ja Joonas Kokkonen. Kittilän kulttuuritoimi järjestää konserttiin bussikuljetuksen Leviltä, tarkemmat tiedot päivittyvät lähempänä ajankohtaa. Liput: 35 € aikuiset, 25 € alle 15-vuotiaat lapset.

Tähtikonsertti. Sunnuntai 16.1. klo 18 Kittilän kirkko. Viktoria Mullova, viulu, ja Matthew Barley, sello. Kansainvälinen tähtiviulisti Viktoria Mullova palaa konsertoimaan Kittilään yhdessä aviomiehensä sellisti Matthew Barleyn kanssa. Kittilän kirkossa järjestettävässä upeassa konsertissa kuullaan mm. J.S. Bachin, B. Bartókin ja K. Pendereckin musiikkia. Liput: 40 € aikuiset ja 25 € alle 15-vuotiaat lapset.

 

Konserttimuutokset

Viulisti Réka Szilvayn ja pianisti Heini Kärkkäisen konsertti Ylläksellä siirtyy pidettäväksi sunnuntaina 24.4. klo 15 Pyhän Laurin kappelissa. Konsertissa kuullaan Sibeliuksen ja Griegin musiikkia.

Muonion yläkoululle 18.12. ja Galleria Raekallioon 19.12. suunnitellut Tunturi soi -konsertit siirtyvät syyskuulle koronatilanteen takia. Konsertit pidetään Galleria Raekalliossa 14.9. klo 19 ja Olos Polar Centerissä to 15.9.klo 19. Konserteissa esiintyvät Hagai Shaham, viulu, Ralf Gothóni, piano, Suzan Saber, alttoviulu, ja Lauri Angervo, sello.

 

Liput ennakkoon sekä koronan vaikutukset

Ennakkolippuja Levin Marian kappelin ja Kittilän kirkon konsertteihin voi ostaa Levin matkailuneuvonnasta sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä. Lisäksi lippuja voi ostaa suoraan ovelta. Huomioittehan, että paikkoja on rajoitetusti ja suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon.

Konserteissa tulee käyttää kasvomaskia (oma maski mukaan).

Koronatilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti, ja siten uudet muutokset ovat mahdollisia. Varaudu myös koropassin käyttöön eli koronatodistusta tarvitaan mahdollisesti konserteissa.

Ajantasaiset tiedot ja muutokset löytyvät verkkosivuilta www.sarestokons.org

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas