Levinyt!
 

Ruokien kuljetuspalvelut toimivat myös Levillä

16.12.2021

Nauti ravintolaruokaa omassa rauhassa

Myös lomapaikkakunnalla voi nauttia ravintoloiden take away -palveluista, jolloin annokset voi tilata kätevästi ja usein myös maksaa palvelusivuston kautta tai ravintoloista suoraan, kuljetuksen hoitaa joko ravintola itse tai kuljetusyritys.

Ravintola Myllyn Äijän yrittäjä Sonja Toivonen on järjestänyt oman ravintolansa ruokatilaukset siten, että asiakas tilaa annokset netistä foodoran palvelualustalta. Myllyn Äijän nettisivuilla on take awayta varten oma painike, jonka takaa avautuu tilattavien ruokien valikoima, maksu tehdään samoin suoraan nettikauppaan.

sonja

– Voidaan suunnittelemaan kuljetusreitti ekologisesti mahdollisimman järkevästi, ja saadaan useamman kohteen tilaukset nopeasti ja hyvälaatuisina perille. Sovittuun aikaan tietää myös vastaanottaja eli ruoan tilaaja olla paikalla. Emme ikinä jätä tilausta ilman, että sen joku ottaa oikeasti vastaan.

Varsinkin talven kylmillä ilmoilla on tärkeää, että annokset saadaan perille vastaanottajalle hyväkuntoisina. Ruokaa kuljettavan yrityksen onkin panostettava melkoisesti hyvään kuljetuskalustoon, sillä on a ja o, että tuote ei kärsi kuljetuksesta.

– Pitää olla kunnon auto ja erilaisia erikoisastioita ja lämpölaukkuja kuljetukseen. Itse annokset pakataan kierrätettäviin kertakäyttöpakkauksiin, joten mitään muuta jätettä ei synny. Oman osansa ottaa lisäksi sitten annosten valmistus ja logistiikan varmennus. Hoidan itse meillä kotiinkuljetuksen ja tässä jo vuosien myötä olen hyvin oppinut Levin katukartat, mutta edelleenkin välillä joutuu osoitteita hakemaan.

– Asiakaspalveluahan tämä on ennen kaikkea, ja matkailuneuvojaksi joutuu useasti, sillä usein ruoan viejä on se ensimmäinen paikallinen kontakti, jonka asiakas tapaa. Silloin alkavat kysymykset paukkua. Ikinä ei liioin tiedä, mitä siellä ovella on vastassa, hauskoja hetkiä on ollut aina silloin tällöin, sanoo Sonja Toivonen.

Myllyn Äijästä voi itse noutaa ruoan klo 12–21, perille toimitukset puolestaan tehdään klo 15–21.

 

Deliverantin kyydillä annokset rullaavat

Myllyn Äijän auton ohella Levin kaduilla huristelee ruoka-annoksia kuljettava Deliverantin kuljetuspalvelu.

Yrittäjä Markus Kurkinen kertoo asiakkaina olevan useita leviläisiä ravintoloita ja lista elää kauden mukaan. Mutta Deliverant on myös paljon muuta kuin vain kuljetusyritys. Yritys tekee muun muassa pienimuotoista henkilöstönvuokrausta ja lentokoneiden cateringia Kittilän kentällä.

– Meidän kautta on työllistetty esimerkiksi ravintolakokkeja, ja työvoima on kaikki sellaisia, jotka tunnen henkilökohtaisesti. Yritys syntyi vähän yllättäen, sillä olin ollut 12 vuotta töissä lentokentällä, kun vaan päätin irtisanoutua. Olin suunnitellut lähteväni pitkälle lomareissulle Aasiaan, mutta kävi toisin, sillä oli kevättalvi 2020. En ole tottunut pyörittelemään peukaloita, joten tämän vuoden marraskuun alussa perustin ihka oman yrityksen New Crayons Oy:n. Kontaktit entisestä työstä toki ovat johtaneet muun muassa lentokoneiden catering-palveluun ja ollaan Kittilässä ainoa sen alan yritys.

Kurkinen kertoo, että ruokien kuljetus menee pääsääntöisesti siten, että asiakas tilaa suoraan ravintolasta, joka sitten sopii kuljetusyrityksen kanssa perille viemisestä.

Sekä Kurkinen että Toivonen tekevät myös paljon yhteistyötä, kun samoilla asioilla ajetaan ympäri tunturia. Varsinkin ruuhka-aikoina on järkevää välillä yhdistellä voimiaan.

– Tässä tehdään pääasiassa yrittäjävetoisesti tätä työtä. Kuljetuksesta peritään toki maksu, joka on tässä Levin keskustan alueella kympin kummallakin puolen riippuen ravintolasta ja matkasta.

Deliverantin omilta facebook-sivuilta löytyy tarkempia ja ajankohtaisia tietoja kaikista yrityksen palveluista.

 

Jaspis Toivonen

 

myllynaija.fi

Facebook/deliverant.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas