Levinyt!
 

Iitan Ilo yllätti Levin Jääraveissa

27.03.2015

Tuuli puhurina ja Gigant Southwind kirivoittoon.
Arctic Horse Race Levi sai sunnuntaina 22.3. nimensä mukaisesti arktiset puitteet, sillä pakkasta oli 7 astetta, ja sää oli tuulinen ja tuiskuinen. Päivän aikana ajettiin yhteensä kymmenen lähtöä, joista ensimmäisessä, Levi.NYT! -lehden nimikkolähdössä ottivat yhteen ponit ja juniorikuljettajat. Laukkatarkistusten jälkeen lähdön voittajaksi julistettiin Suojalan Gaia Fanni Klemetin ohjastamana. Ensimmäisen aikuisten lähdön vei komealla loppukirillä Mika Jauholan ohjastama Ylöstalo.

Montevoitto
Loppukirillä voittoon kirivät myös kakkoslähdön Amaze Me Peak ja Markku Kuusela. Kolmas lähtö oli monté- eli raviratsastuslähtö, jossa yksi ennakkosuosikeista oli kittiläläinen Gigant Southwind selässään Tuuli Kurkinen. Takamatkalta lähtenyt ratsukko otti kärjen kiinni viimeisessä kaarteessa ja voitti maalikameratarkistuksen jälkeen lähdön täpärästi ennen Big Sundia ja Minttu-Maaria Virtasta.
Neljännen lähdön voiton veivät Mr Chaplin ja Jarmo Saarela, ja viidettä lähtöä Saarela hallitsi myös vakuuttavasti Pikku-Rytillä. Kuudennessa lähdössä saatiin jälleen kotivoitto, kun Santtu Raitala ohjasti Eija Kankaan Dream Dresserin takamatkalta kärkipaikalle, jonka se myös piti loppuun saakka.

Jääkuningattaren valmentaja ei uskaltanut katsoa.

Iitan Ilo
Jääravien päälähdössä ratkaistiin Levin jääkuninkaallisuus, sillä tällä kertaa saatiin ravien ensimmäinen jääkuningatar, kun Aarne Ranta ja tamma Iitan Ilo korjasivat ykkössijan ajalla 29,0. Valmentaja Rainer Oikarainen sanoi kuunnelleensa lähdön kaverin selostamana, kun ei uskaltanut katsoa sitä. Ohjastaja Aarne Ranta taas sanoi pyrkineensä lähdöstä keulaan, mutta sai lopulta hyvän selkäjuoksun johtaneen Humun Humun takana, ja pisti loppukaarteessa hönkää, mikä riitti voittoon.
Lämminveristen päälähdössä voitto jäi myös Kittilään, sillä Aki ja Lauri Kurkisen Pendolino Man Kari Alapekkalan ohjissa oli lyömätön ajalla 18,4 kuolemanpaikalla juostusta lähdöstä huolimatta. Viimeisen lähdön veivät Bid of Star ja Kaarlo Palojärvi, jotka rynnivät kärkeen heti lähdöstä.
Viimeistään nyt voidaan sanoa, että Levin keväiset jääravit ovat saavuttaneet paikkansa Levin kevätohjelmassa, sillä edes arktiseksi heittäytynyt sää ei tyhjentänyt katsomoa. Toki katsojalukema, hieman vajaa 2 500 maksanutta, olisi hyvällä säällä ollut aivan toista luokkaa. Rata oli hyvässä kunnossa raviviikonloppua edeltäneiden pakkasöiden tuloksena. Kuuluipa radalta kommenttia, että se oli laatuaan paras ikinä.
(Timo Koivisto)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas