Levinyt!
 

Luvatunmaan lumilinna ja -hotelli avaavat 12.12.

01.12.2021

Lumirakentajan paras syksy

Luvatunmaan yrittäjät Lea ja Pekka Jussila ovat ihmeissään, sillä ikinä ennen ei lumilinnan historiassa ole kaikki linnan lumetushommat saatu valmiiksi jo marraskuussa. 29.11. päästiin jo jäiden nostoon Ounasjoesta, jossa jää on omassa rannassa vahvistunut hyvään veistokuntoon.

lumiveisto

Luvatunmaan ranta on matala ja virtausta vähemmän, kuin Ounasjoen pääuomassa, joten siihen on saatu jäätymään hyvänlaatuista ja kirkasta jäätä. Jäiden nostoaluetta on hoidettu eli se on pidetty lumesta vapaana, joten jäätyminen on ollut siinä nopeampaa ja viimeisten päivien kireät pakkaset ovat jäätymistä myös suosineet.

 

Aistit ja avaruus

Tämän talven linnasta on tulossa kooltaan täysikokoinen noin 1 000 neliön linna, johon valmistuu 17 hotellihuonetta, niistä osa on jälleen erikoisemmin sisustettuja sviittejä.

Linnan jääkappelissa vihitään kotimaisia sekä ulkomaisia pariskuntia, ensimmäiset häät vietetään jo muutamaa päivää ennen joulua. Linna ja kahvila aukeavat yleisölle perinteisesti 12. joulukuuta ja alkukaudella Luvattumaa on avoinna 10–16.

– Toivottavasti saamme ladun ja kelkkareitit kuntoon myös meille asti avaukseen mennessä, sanoo Lea Jussila.

Lumilinnan koristelun ja sisustuksen teema on tänä vuonna Aistit ja avaruus. Teema antaa tilaa ja mahdollisuuksia myös romanttiselle visuaalisuudelle. Työporukka on aiheita makustellut ja ideoinut yhdessä ja veistäjien käsissä ne sitten saavat toteutuksensa.

Lumilinnan vakituisiin veistäjiin kuuluu ensi vuoden alussa teolliseksi muotoilijaksi Lapin yliopistosta valmistuva Emilia Launne. Emilia on jo neljättä kauttaan rakentamassa linnaa, ensimmäisenä vuonna hän oli opintojen yhteydessä harjoittelemassa ja sen jälkeen sitten ihan palkattuna veistäjänä. Tällä kertaa työrupeamaa riittää neljä viikkoa.

– Tämä on ollut inspiroiva ja mukava työ, kun on saanut itsekin ideoida ja sitten pääsee toteuttamaan käytännössä omia ajatuksia. Työtä voi tehdä monesta kulmasta ja työ vie mennessään, sanoo Emilia.

Linnan seinillä näkyy myös Lea Jussilan luovaa jälkeä. Avaruusteeman mukaan pääkäytävän seinille on syntynyt muun muassa kaukoputki, tähtiä ja planeettoja.

– Tällä kertaa on tehty vähän muutoksia, mutta silti linnan koko on ihan sama kuin ennenkin. Alakerran käytävä muistuttaa valmistuessaan kuurakettia, jonka toiseen päähän tulee lasten oma peuhapaikka liukumäkineen. 50 metristä käytävää pitkin saavat muksut juosta niin paljon kuin vauhtia riittää. Ja nyt, kun päästään jään nostoon, saadaan kaikki jääveistokset valmiiksi luomaan linnaan lopullinen ilme lumiveistosten lisäksi.

 

Porot tarhassa

Luvatunmaan pihan porotarhassa käyskentelee seitsenpäinen tokka. Niitä pääsevät vieraat ihailemaan ja kuvaamaan rauhassa.

Kevätkaudella on tulossa muun muassa filmituotantoryhmä tekemään kuvauksia linnaan.

Linnaan lunastetaan entiseen malliin pääsyliput, hinta aikuiselta on 18 ja lapsilta 10 euroa. Iltaisin Luvatunmaan lappilaisen ruoan ravintola palvelee tilausravintolana, jolloin siellä on mahdollista nauttia illallista. Talvisesonkina kahvilasta saa päivällä myös kahvilatuotteiden lisäksi lounasta.

Lisäksi asiakkaita varten voi tilata saunaelämyksen, rannan tuntumassa oleva puusauna ja lämmin sekä kylmä hulju ovat käytettävissä.

 

Jaspis Toivonen

 

www.luvattumaa.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas