Levinyt!
 

Jouluyö pidennettiin viikon mittaiseksi

01.12.2021

Jouluisia tapahtumia ja hyviä tarjouksia useana päivänä

Kittilän Jouluyö -tapahtumaa vietettiin perjantaina 26.11. kirpeässä pakkasessa. Viime vuonna koronan vuoksi väliin jääneestä Jouluyöstä saatiin nyt nauttia pidennettynä versiona, ja jouluisia tapahtumia oli tarjolla Kittilän kirkonkylällä koko viikon ajan. 

jouluyo

– Päätimme, että tänä vuonna emme keskity yhteen päivään, vaan tapahtumia ja tarjouksia on pitkin viikkoa. Kaikki ihmiset eivät välttämättä pääse osallistumaan yhtenä tiettynä päivänä, ja tällä tavalla toimimme myös koronaturvallisesti, kun väki jakaantuu useammalle päivälle, kertoo Kittilän kunnan kulttuurikoordinaattori ja Jouluyön tapahtumajärjestäjä Marjo Vaarala.

 

Iltashoppailussa on oma tunnelmansa

Jouluista ohjelmaa tarjosivat viikon aikana muun muassa Kittilän kulttuuritoimi, Kittilän kirjasto, Revontuli-Opisto ja Kittilän seurakunta. Tapahtuman järjestelyissä olivat mukana Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut sekä useat yhdistykset ja yrittäjät.

– Ihanaa, että yrittäjät lähtevät mukaan vuosi toisensa jälkeen. Tämä on mukava tapahtuma, jonka järjestämme kyläläisten, naapurikuntien asukkaiden ja matkailijoiden iloksi. Tästä joulu starttaa, iloitsee Kittilän Kukka- ja hautauspalvelu Lumitähden yrittäjä Sanna Ruotsala, joka on toiminut Jouluyö -tapahtuman kauppiasyhdistyksessä sen alusta vuodesta 2008 lähtien.

Jouluyö -tapahtumassa oli mainio tilaisuus tutustua kylän palveluvalikoimaan. Kirkonkylän liikkeet pidettiin auki perjantaina 26.11. klo 23:een. On oma erityinen tunnelmansa kiertää kauppoja iltamyöhään, ja erityisen jännää se on lapsille ja nuorille, jotka olivatkin liikkeellä sankoin joukoin. Lapsia houkutteli myös perinteinen tonttukulkue, jonka johdatteli kirjastolta torille joulupukki muoreineen. Värikkäässä letkassa nähtiin pitkästi toistasataa tonttua huoltajineen.

Paikalliset lapset ja nuoret olivat myös tärkeässä roolissa saadessaan koristella kunnan kustantamat ja Lions Club Kittilä/Levi ry:n liikkeiden edustoille toimittamat joulukuuset. Kuusien koristelijoina toimivat lisäksi muun muassa kehitysvammaisten ryhmä sekä ikäihmisten päivätoiminnan väki.

Sekä Marjo Vaaralan että Sanna Ruotsalan sydämessä läikähti, kun he näkivät kauniisti koristellut kuuset.

– Halusimme tapahtumaan yhteisöllistä tekemistä ja yksi sellainen oli tämä, että eri ryhmät kävivät koristelemassa 30 joulukuusta. Niiden näkeminen herkisti.

 

Hyvän mielen tapahtuma

Jouluyö -tapahtuman järjestäminen ei ole läpihuutojuttu, etenkään, kun koronan takia päätös tapahtuman järjestämisestä meni viime tippaan. Työtä on paljon, mutta se sujuu monen vuoden rautaisella kokemuksella.

– Jouluyö -tapahtuman tiimoilta pidämme yhteyksiä yrittäjiin ja hoidamme monenlaisia käytännön järjestelyitä. Työtä on kovasti, ja langat täytyy pitää tarkasti käsissä, mutta tämä on palkitseva, hyvän mielen tapahtuma, josta oma joulukin aina alkaa. Tuntuu hyvältä, kun ihmiset ovat lähteneet liikkeelle sankoin joukoin, ja on olo, että olemme onnistuneet, toteaa Marjo Vaarala tyytyväisenä.

Jouluyö huipentui K-Supermarket Kittilän tarjoamaan ilotulitukseen.

Virpi Kallio

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas