Levinyt!
 

Koronarokotukseen ilman ajanvarausta

01.12.2021

Kittilän terveyskeskuksessa ei ole enää käytössä erillistä ajanvarausta koronarokotukseen.

Rokotukseen voi tulla torstaisin klo 9–15 välillä ilman ajanvarausta. Rokotuspiste on neuvolassa, terveyskeskuksen toisessa kerroksessa. Kausi-influenssarokotteen voi ottaa samalla kertaa, mikäli kuuluu riskiryhmään tai lähipiiriin, jolla on oikeus saada maksuton influenssarokote.

Huomioithan, että 1. ja 2. koronarokoteannoksen välillä tulee olla vähintään 6 viikkoa.

Kittilän kunta tarjoaa kaikille alueen asukkaille sekä kausityöntekijöille mahdollisuuden rokottautua seuraavan 2 viikon aikana seuraavasti:

Torstaina 2.12. klo 9.00–15.00 Kittilän terveyskeskuksessa.

Torstaina 9.12. klo 9.00–15.00 Levillä – paikka vahvistuu myöhemmin.

 

Kolmas rokoteannos

Kolmannen rokotusannoksen antoa suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa silloin, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Kolmas annos voidaan antaa myös:

– niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli 6 kuukautta sitten

– kaikille 60 vuotta täyttäneille

– laitoksissa ja hoivakodeissa asuville lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Ryhmä 1: 12–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto; aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti; vaikea puolustusjärjestelmän häiriö; vaikea krooninen munuaissairaus; vaikea krooninen keuhkosairaus; lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes; Downin oireyhtymä.

Ryhmä 2: 1–-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila, kuten jatkuva lääkitystä vaativa astma; vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti); immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen; vaikea krooninen maksasairaus; tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta; uniapnea; psykoosisairaus; sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Kolmatta rokoteannosta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

 

Rokote koronaa sairastaneille

Lisäksi THL suosittelee, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä yhden annoksen koronarokotetta saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen. Toinen rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 6 kuukautta joko koronatartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, riippuen kumpi on ollut viimeisin.

Koronarokotustodistuksiin liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä suoraan Soile Liekkiseen numeroon 040 355 3536.

 

Koronatestaus Kittilässä ja Levillä

Jos sinulla on koronavirustautiin viittaavia oireita, voit hakeutua koronatestiin soittamalla terveyskeskuksen päivystysnumeroon 0400 356 498, käytössä 24/7, myös pyhinä. Numerossa on takaisinsoittopalvelu. Osoite: Kittilän terveyskeskus, Sairaalantie 2, 99100 Kittilä.

Mikäli olet Sirkassa Levin matkailukeskuksen alueella oleva matkailija, voit hakeutua suoraan yksityisille lääkäriasemille, jotka tekevät asiakkaille maksuttomasti koronatestausta kunnan kanssa sopimusperusteisesti:

Pihlajalinna Levi p. 010 312 141, Levintie 1590, 99130 Sirkka, www.pihlajalinna.fi

Lääkäriasema Bene, p. 0400 808 804, Levinraitti 6, 99130 Sirkka, www.benefinlandia.fi/index.html

 

Koronajäljitys

Voit ottaa yhteyttä terveyskeskuksen päivystysnumeroon 0400 356 498, mikäli tiedät tai epäilet altistuneesi koronavirukselle, eikä sinulle ole tullut yhteydenottoa tartunnanjäljityksestä. Koronajäljityksestä Kittilässä vastaa Terveystalo.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas