Levinyt!
 

Sinustako tunturin diginomadi

13.10.2021

Diginomadit tunturituulissa

 Lapin Ely-keskus järjestää uuden innovatiivisen koulutuksen työttömille tai työttömyysuhan alla oleville Lapin alueella oleville asukkaille.

Tässä 60 päivän koulutuksessa opiskellaan ubiikisti eli paikasta riippumatta uusia työelämätaitoja. Koulutukseen voi osallistua vaikka kotisohvalta, kannon nokasta tai kaverin kanssa kirjastossa.

Koulutuksen hakuaikaa jatkettu 10.11.2021 asti. Kouluttajana toimiva Tamora Oy toteuttaa 60 päivän pituisen matkailualan työvoimakoulutuksen

Koulutus on suunnattu nopeasti töihin ja töitä haluaville, työnantajana oleville yrittäjille ja lomautetuille koko Lapin muuttuneessa matkailutilanteessa. Oikeastaan tämä ei ole yksin koulutus, vaan yhteinen vaellus, johon otetaan mukaan 12 opiskelijaa.

– Tämä palvelumuotoiluvalmennus auttaa löytämään mm. matkailualan toimintaan uusia mahdollisuuksia. Opiskelija saa näkyviin CV:n, referenssinsä, pääsee verkostoitumaan ja voi jopa löytää uutta yritystoimintaa oman tekemisensä ja osaamisensa kautta.

Aikaisempaa digiosaamista ei tarvita. Me autamme oppimaan, lupaa kouluttaja Maarit Peltomaa Tamora Oy:stä.

 

Kätevästi kurssilla vaikka kotisohvalta

Koulutus toteutetaan ubiikisti eli halutessa siihen voi osallistua joko kokonaan tai osin virtuaalisesti. Päivät alkavat aina yhteisellä virtuaalisella aamupalaverilla ja päättyvät iltapäivällä yhteiseen hetkeen, jossa käydään läpi päivän antia. Yhteistä matkaa käydään jokaisena arkipäivänä. Päivät ovat erilaisia, sillä osa päivistä tehdään erilaisia projekteja mukana oleviin yrityksiin.

Lisäksi opiskellaan erilaisia tulevaisuustaitoja ja sovelletaan niitä käytännön työhön.

– Koulutuksessa on mukana yhteensä 18 yritystä, joihin pääsemme tekemään erilaisia projekteja. Yrityksiä on mukana eri puolilta Lappia. Ensimmäisellä kehällä mukana on viisi yritystä: Motel Käpylä, AuroraHut, LAURI, Pyhä Igloos ja sekä Camping Lapinkylä Utsjoelta. Seuraavien yritysten valinnan teemme yhdessä eli jokainen pääsee vaikuttamaan keskeisesti vaelluksen kulkuun, kertoo kouluttaja Maarit Peltomaa.

 

Koulutustaival kuin vaellus

Yhteinen vaellus jakaantuu kolmeen 20 päivän mittaiseen jotokseen. Syysjotos: Lappi uuden työn alustana ja inspiroivana ympäristönä. Joulujotos: Muutosmuotoilemme supersesonkiin olemassa olevan uudeksi. Talvijotos: Rauhoittuminen ja hiljaisuus liiketoiminnaksi ja elinvoimaksi.

Vaelluksella opitaan teoriaa, mutta myös opittujen taitojen käytäntöön soveltamista työssäoppimisessa. Löydetään yhdessä uudella tavalla ratkaisuja poikkeusajasta toipumiseen sekä rakennemuutoksen aiheuttamiin tilanteisiin.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Lapin TE-toimiston asiakkaille. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisävinkkinä: täytä koulutushakemuksesi huolellisesti. On tärkeää, että tuot hakemuksessasi esiin kaikki ne seikat, jotka haluat lukea eduksesi. Kiinnitä erityistä huomiota koulutukseen hakeutumisen perustelut -kohtaan ja selvitä erityisesti, miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miksi haet juuri tähän koulutukseen. Opiskelijavalinnat tehdään ensisijaisesti hakemusten perusteella.

Koulutus alkaa 10.11. 2021 ja päättyy 4.2.2022. Koulutus on täysin ilmainen.

Koulutus löytyy Lapin Te toimiston sivuilta, työvoimakoulutus numerolla 701326.

 

Lisätietoja saa näistä tahoista

Markus Koskela, markus.koskela@tamora.fi 050 5561785

Maarit Peltomaa, maarit.peltoma@tamora.fi 050 5282938

 

suora linkki koulutukseen:

https://koulutukset.te- palvelut.fi/kt/701326? searchPhrase=701326&&& announced=0&sort=1

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023