Levinyt!
 

Lankakauppa Tavi´s Placessa nyt myös kampaamopalvelut

13.10.2021

Neuleisiin ja hiuksiin halutaan sävyjä vuodenaikojen mukaan

Leviraitti 13:ssa vuoden verran toiminut erikoislankakauppa Tavi´s Place tarjoaa nyt myös kampaamopalveluja. Neuleita ja hiuksia yhdistää se, että niiden värimaailmat mukailevat pohjoisen vuodenaikoja.

– Maanläheiset värit musta, harmaa, ruskea ja valkoinen ovat ympärivuotisia suosikkeja. Syksyllä neuleissa näkyy ruskan värejä kuten oranssia, keltaista ja punaista. Myös revontulisävyjä halutaan puseroihin. Kesällä kuvioväriksi valitaan kirkkaita sävyjä, kertoo Tavi´s Placen yrittäjä Maria Tavinniva.

Syyskuussa Tavi´s Placen tiloissa vuokratuoliyrittäjänä aloittanut ja monille leviläisille sekä Levin kävijöille entuudestaan tuttu parturi-kampaaja Margit Niemelä toteaa, että myös hiusten värimaailma mukailee vuodenaikoja.

Tavis_Margit

– Syksyllä hiuksiin halutaan syksyn värejä, keväällä ja kesällä suositaan vaaleampia sävyjä sekä värikkyyttä.

 

Tarvikepaketilla pääsee aloittelijakin vauhtiin

Maria Tavinniva kertoo lankakaupan käyneen varsin vilkkaana, osasyynä korona.

– Ihmiset ovat viettäneet paljon aikaa kotona ja mökeillä ja ovat innostuneet käsitöistä. Islantilais- ja norjalaisneuleet ovat olleet niin suosittuja, että langat ovat päässeet loppumaan maailmalta. Tällä hetkellä suosituimpien mallien värejä ei välttämättä saa.

Tavinniva vinkkaa, että omaa värimaailmaa kannattaa avartaa, ja valita vaikkapa samansävyinen lanka, jos juuri ohjeen mukaista väriä ei ole saatavilla.

Moni pitkään käsitöitä harrastanut suunnittelee neuleisiinsa omat värit ja kuviot, mutta aloitteleville sukankutojille ja villapaidan tekijöille Tavi´s Placessa on tarjolla ohjekirjoja.

– Meillä on myynnissä tarvikepaketteja, jotka sisältävät kirjan ja tiettyyn ohjeeseen liittyvät langat. Joskus tarjoamme jotain muuta väriä kuin mitä ohjeessa on ja juuri sillä avarretaan värimaailmaa.

Leviraitilla sijaitseva Tavi´s Place palvelee muutamana päivänä viikossa. Kiinteitä aukioloaikoja ei ole, joten liikkeen somekanavat kannattaa ottaa seurantaan ja tarkistaa aukioloajat sitä kautta. Varsinaista verkkokauppaa Tavi´s Placella ei ole, mutta Tavinnivan mukaan aina voi kysyä kaipaamaansa tuotetta.

– Meille voi laittaa viestiä ja jos meiltä löytyy toivottu tuote, ilman muuta lähetämme sen.

 

Margit Niemelä palasi entisten ja uusien asiakkaiden iloksi

Tavi´s Placen tiloissa parturi-kampaajana syyskuussa aloittanut Margit Niemelä iloitsee paluusta entiseen työhön ja tuttuihin tiloihin.

– Työskentelin kampaamoyrittäjänä tässä samassa tilassa kuusi vuotta. Välivuoden jälkeen on tuntunut oikein mukavalta palata takaisin. Moni entisistä asiakkaistani on löytänyt minut jälleen.

Niemelän asiakaskuntaan kuuluvat niin matkailijat kuin paikallisetkin asukkaat, ja kampaamopalveluiden kestosuosikki on perinteinen hiustenleikkuu. Toisille riittää, että leikataan kuivat ja hapsottavat latvat, toiset kaipaavat uutta, piristävää mallia. Vuodesta 1996 lähtien alan töitä tehnyt Niemelä tietää, että muoti kiertää ja se modifioidaan aina nykyiseen hetkeen.

– Tällä hetkellä maailmalla näkyy 80–90-lukijen trendit, jolloin oli taaksepäin kohotettua tukkaa ja glamouria, jota nähtiin esimerkiksi tv-sarjoissa Dallas ja Dynastia. Tyyliä peilataan, mutta ei tehdä yhtä rajuna, vaan se modernisoidaan tähän päivään, kertoo Niemelä.

Tavi´s Placen parturi-kampaamo palvelee ma–pe. Sähköinen ajanvaraus on kätevin kanava, josta voi valita itselle juuri sopivan ajan.

Virpi Kallio

 

www.tavisplace.fi

 

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023