Levinyt!
 

Arcandian poluilta fantasiamaailmaan

13.10.2021

Puistopassilla pääsy koko kaudeksi

Levin Kaakkoisrinteiden kainalossa sijaitseva Arcandia on avannut jälleen portit uuteen kauteen. Alueella on paljon nähtävää ja tutkittavaa, mutta kiehtovinta sinne on saapua hämärän jo laskeuduttua, kun erilaiset valoefektit, elävä tuli ja savu sekä lumi ja pakkanen luovat oman silauksensa tunnelmaan. Lokakuussa alue on avoinna ke–to klo 19–22. Marraskuussa ti–to klo 18–21, ja joulukuun alusta aina loppiaiseen 8.1. asti ma–la klo 15–22.

Arc_viivi


Entinen elokuvakylä on vaipunut historiaan, mutta sen henki elää yhä rakennuksissa. Nicholas Northin hahmot lepäävät tuonpuoleisessa eli Valhallassa, ja nyt alueen kylissä ja puistossa kulkevat muun muassa shamaanit, soturit, gladiaattorit, metsästäjät, ja noidi, jolla on ainoana olentona yhteyssuoraan Valhallaan.
– Kesän aikana olemme aluetta kohentaneet ja muun muassa nyt on saatu erillinen lipunmyyntimökki pääportille. Sen jälkeen voi valita, miten haluaa puistoon tutustua, lähteekö kulkemaan pimeyden vai valon polkua pitkin, ja mitä se sitten merkitseekään, se selviää myöhemmin, kertoo Arcandian yrittäjä, oman elämänsä soturi Viivi Autio.
Polut kohtaavat Kohtalon sillalla, jonka läheltä löytyy myös Noidin tupa.
Osa rakennusprojekteista on siirtynyt ja laitettu jäihin koronan takia, alkava talvikausi ratkaisee paljon tulevan suhteen. Shamaanikylän kammiravintola muun muassa saadaan täysin valmiiksi ensi kesänä, kun siihen kuuluva maakatto saadaan paikoilleen. Koko alueelle on noussut uusia rakenteita, mutta ne istuvat alueen alkuperäisten ja vanhojen rakennusten lomaan hyvin.

Levin oma halloween

Lokakuun 29. päivänä on erityisesti paikallinen väki kutsuttu juhlimaan Eclipsiä, Levin omaa halloweenia metsän sydämeen. Silloin nimittäin valo väistyy ja pimeys voittaa. Alkuilta ohjelmineen klo 20:een asti soveltuu perheille ja sen jälkeen juhla jatkuu keskiyölle saakka K18-hengessä. DJ Valkyria räjäyttää Arctic Colosseumin ilmaan villiten kansan tanssiin, luvassa myös verta hyytäviä yllätyksiä. Aistit avoimina ja silmät suurina kannattaa osallistua ulkoilmaspektaakkeliin, jonka veroista ei täällä muuta ole.

Arc_eclips


Varsinkin paikkakunnan ihmisten on tänä vuonna edullista käydä Arcandiassa, sillä uudella kausikortilla eli puistopassilla, jonka arvo on 25 euroa, pääsee porteista sisään koko vuoden ensi lokakuuhun saakka. Ostetun passin hinta hyvitetään muun muassa Eclipsin pääsylipuissa.

Toimintaa ja liikettä

Arcandia on arktinen elämyspuisto, joka tuottaa elämyksiä niin isoille ryhmille, perheille kuin yksittäisille matkailijoillekin. Puiston valo- ja savuefektit sekä musiikkimaailma saavat kävijänsä tuntemaan, kuin olisivat juuri kävelleet sisään eeppiseen fantasiaelokuvaan.
Puiston aktiviteetit palvelevat etenkin toimintaa kaipaavia, mutta myös niitä, jotka tahtovat vain ihastella aluetta näkö- ja makuaistein.
Arcandian neljä elämysaluetta ovat Arcandiakylä, Toimintapuisto eli Action Park, Shamaanikylä ja Arctic Colosseum. Elämykset on rakennettu ensisijaisesti aikuiseen makuun, mutta myös lapset ovat tervetulleita perhelähtöihin aikuisten seurassa.
– Meillä pääsee oikeasti treenaamaan soturin taitoja, kokeilemaan, miltä tuntuu miekkailla tai ampua jousella. Harva aikuinen malttaa täällä jäädä sivustakatsojan rooliin, sillä sen verran mukaansa tempaavia erilaiset ohjelmat ovat. Action Park on paikka, joka houkuttaa tekemään. Täällä ei leikitä ihmisillä, vaan heidät houkutetaan heittäytymään ja heille opetetaan primitiivisiä taitoja, sanoo Viivi Autio.
Tälle kaudelle on uutta tilausruokailu eräässä elokuvatalossa. Arcandian illallinen on mitoitettu 2–12 hengelle, ja ruoka nautitaan vanhassa lavastetalossa, oikeastaan ulkoilmassa. Tilaisuus valaistaan elävin kynttilöin ja japanilais-lappilainen menu valmistetaan itse elävällä tulella Hibachi-grillillä. Yhteistyökumppanina erikoisillallisissa on Table Grill -yritys Leviltä.


Jaspis Toivonen


www.arcandia.fi

Osoite Kaakkoisrinteentie 2, 99130 Sirkka.
 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas