Levinyt!
 

Aurora – Tulevaisuustapahtuma tunturissa

15.09.2021

Puhetta tasa-arvosta

Aurora on uusi vuosittainen huipputapaaminen, joka kokoaa merkittäviä ja kiinnostavia puhujia pohtimaan tulevaisuuden isoja kysymyksiä. Ensimmäisen vuoden teema on tasa-arvo. Aurora Levillä 19.11. Puheet pidetään Levi Summitissa, jonka ohjelma-aikataulu vielä tarkentuu.

Aurora on “puhefestivaali”, joka koostuu keskusteluista ja kohtaamisista, ja huipentuu pääpuhujan puheenvuoroon tunturissa, tarkemmin Horizont-ravintolan alapuolella Levi Eturinteessä, ulkona avoimen taivaan alla. Ensimmäisen vuoden pääpuhuja on NASAn astronautti Karen Nyberg.

karen_aurora

Karen Nyberg on yhdysvaltalainen astronautti. Hän on insinööri, tekniikan tohtori, äiti ja 50. nainen avaruudessa. Nyberg on tehnyt lähes 30 vuoden uran avaruuslentojen parissa. Hän teki ensimmäisen oman avaruuslentonsa vuonna 2000.

Karen Nybergin lisäksi tapahtuman vahvistettuja puhujia ovat muun muassa Sophia the Robot, teknologiayhtiö TietoEVRYn johtaja Satu Kiiskinen, tekoälytutkimuksen erityisasiantuntija Anna-Mari Rusanen jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen ja toimittaja Zahra Karimy.

Samana viikonloppuna lasketaan Levillä alppihiihdon naisten pujottelun maailmancupin ensimmäinen osakilpailu 20.11. ja seuraavana päivän toinen kisa perään.

 

Uusi keskustelufoorumi

– On hienoa, että pääsemme Yle Tapahtumissa luomaan uuden yhteiskunnallisen keskustelufoorumin. Haluamme tehdä tapahtuman, jossa on tilaa ajatella ja oivaltaa uutta. Pohjoinen on mainio paikka keskustelulle, koska tunturin laella luonnon ympäröimänä on tilaa pysähtyä ajattelemaan ja korkealtahan näkee kauemmaksi. Meille Yle Tapahtumissa on tärkeää luoda tapahtumia myös ruuhkasuomen ulkopuolelle. Lisäksi samana viikonloppuna Levillä käynnistyy toden teolla alppihiihdon maailmancup, jonka Yle myös televisioi, niin palaset loksahtivat kohdilleen, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

– Upeaa tarjota näyttämö tapahtumalle, jossa keskustellaan globaalisti merkittävistä asioista. Olen todella iloinen, että Yle valitsi Levin tapahtumapaikaksi ja tämä on hyvä osoitus pitkäaikaisesta yhteistyöstä, mitä olemme tehneet alppihiihdon maailmancupin osalta. Auroran tämän vuoden teema, sukupuolten tasa-arvo, sopii hyvin alppihiihtoon, sillä se on yksi tasa-arvoisimmista urheilulajeista, kun katsotaan esimerkiksi palkinto- ja kumppanirahoja naisten ja miesten välillä. Tämä tulee olemaan todellinen superviikonloppu, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä, ja kaikkia Auroran keskusteluja voi myös seurata suorana Yle Areenasta.

Tapahtuman ohjelmasta kerrotaan tarkemmin Auroran verkkosivuilla www.auroraevent.fi

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas