Levinyt!
 

On Staalon Festit eli taithen ja kaupan päivä

15.09.2021

Kirkonkylän Narikalla perjantaista sunnuntaihin 24.–26.9.

Kittiläläinen paikallinen rikas kulttuuritarjonta tulee raikkaalla otteella kaikkien ulottuville Staalon Festeillä. Tapahtuma tuo mielenkiintoisia työpajoja, kulttuuria, iloa ja vilkasta kaupankäyntiä syyskuiseen viikonloppuun - turvallisuutta ja tämänhetkisiä tapahtumanjärjestämisen ohjeita unohtamatta.

Kittilän kunnan vapaa-ajanpalvelut, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi sekä kirjasto, tuottavat festien sisällön tiiviissä yhteistyössä. Mukana järjestelyissä ovat myös aikaisempien vuosien tapaan useat paikalliset toimijat. Kirkonkylän kaupoissa on muun muassa festitarjouksia perjantaista alkaen. Staalon Festien ohjelmaa järjestetään Kittilän kirkonkylällä Ylärillä, Työväentalolla ja Soikkelilla sekä Runohuoneella ja Kittilän kirjastolla.

 

Runsas kulttuurikattaus kaikenikäisille.

Kittilän kulttuuriperintö ja nykytarjonta ovat jälleen esillä Narikalla, Kittilän kylänraitilla. Paino on paikallisuudessa; tapahtuman tekijät haluavat tuoda esille yhteisvoimin kaikille paikallisille, lähikuntien asukkaille ja matkailijoille Kittilän vilkasta ja monipuolista kulttuuritarjontaa. Staalon Festeillä esiintyy myös uusia, nousevia paikkakunnan taiteilijoita. Luvassa on mm. lausuntaa, teatteria, haastatteluja, luentoja, keskusteluja ja musiikkiesityksiä. Festien työpajoissa on tekemistä lapsille, mm. soitinrakennustyöpajassa ja satujoogassa. Lisäksi on perhejoogaa ja tutustumista alppicurlingiin. Lisäksi järjestetään taidetyöpajoja sekä kirjoittaja- ja lauluntekijätyöpaja.

 

Galleriat ja museot mukana.

Kittilän omat jo edesmenneet taiteilijat Reidar Särestöniemi, Kalervo Palsa ja Einari Junttila ovat jättäneet mittaamattoman arvokkaan kulttuuriperinnön. Festien ohjelma tarjoilee tarinaa taiteilijoista monin keinoin.

Kalervo Palsan ystävä Maj-Lis Pitkänen kertoo Ylärillä Veera Pitkäsen kanssa toimittamastaan kirjasta ”Ajattelin olevani Samurai: Kalervo Palsan matkapäiväkirjat 1986”. Palsa-museolla Maj-Lis Pitkänen esittelee museota ja kertoo Palsan elämästä.

Taiteilija Reijo Raekallion galleria Pöntsössä on avoinna. Särestöniemi-museo tulee Staalon Festeille Reidar Särestöniemen teemalla ”On aika herätä” – millaisen jäljen jätämme luontoon?” Luvassa on keskusteltua omista tärkeistä luontopaikoista ja teeman mukainen työpaja.

Staalon Festit järjestetään yhteistyössä: Kittilän kunta: Kittilän kulttuuritoimi, Kittilän nuorisotoimi, Kittilän liikuntatoimi, Kittilän kirjasto, Kideve Elinkeinopalvelut, Taideseura Staalo, Kittilän kauppiaat ja Särestöniemi-museo / Kauko Sorjosen säätiö.

 

Koronaturvallisuus.

Osassa festien tilaisuuksia on henkilömäärä rajoitettu, minkä vuoksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan sekä maksamaan tapahtumien liput ennakkoon. Tapahtumassa huomioidaan koronaturvallisuus sekä noudatetaan hallituksen ja Lapin aluehallintoviraston ohjeistuksia. Toivomme tätä myös kaikilta tapahtumaan osallistuvilta.

Ohjelma elää koko ajan ja esiintymisiä julkistetaan aivan tapahtumapäivään saakka; seuraa siis ilmoittelua sivuilla www.staalonfestit.fi ja tapahtuman Facebook-sivulla www.facebook.com/staalonfestit/.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin tarpeen vaatiessa.

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas