Levinyt!
 

Tunturissa oli hyvä kesä

01.09.2021

Pyöräilyn suosio yhä kasvussa

Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kertoo kuluneen kesän olleen menestys Levillä.

– Jos vuosi sitten lyötiin ennätyksiä, niin nyt niitä tehtiin jälleen. Pyöräily on kasvanut ja yhä se nousee. Meille hankittiin muun muassa lisää tasokkaita sähköpyöriä vuokrattavaksi tälle kesälle eikä niiden menekki tunnu hiipuvan. Kaiken kaikkiaan Bike Park sekä hissinousut tekivät isoimman kasvupyrähdyksen. Alamäkiajo kasvaa kovasti myös, ja sen harrastaminen ja aloittaminen on meillä helppoa, kun on koottu paketteja ja suorituspaikat ovat laadukkaita. Leviä arvostetaan alan harrastajien piireissä yhtenä parhaista alamäkiajopaikkakunnista, täällä reittejä on runsaasti, paikat ja kalusto kunnossa.

MarkoMusto

Marko Mustonen

Mustonen sanoo myös, että vuokrattavien pyörien laatu on korkea. Periaate on sama myös talven laskuvälineissä eli tarjotaan asiakkaalle yleensä kategorian yläpäästä välineet, jos hankinta onkin yhtiölle vähän kalliimpaa, niin panostus kannattaa sitten välineiden kestävyydessä. Kaikki vuokraamon pyörät esimerkiksi annetaan asiakkaan käyttöön aina puhtaina ja kuivina.

– Nyt vaikuttaa myös elokuun olevan viime kesää vilkkaampi, ei tullutkaan mitään isompaa paussia, vaikka koulut alkoivat. Ruskasta odotamme myös kiireistä. Tunturissa viihtyminen on kuitenkin aina turvallista, ollaan ulkoilmassa ja alue on iso, ei tarvitse olla missään ruuhkassa, harrasti sitten mitä lajia vain.

 

Talvikin normalisoituu

Levin eturinne ja Draivin viereinen ensimmäinen hiihtolatu avautuvat 8.10. Avaus on taattu, sillä tunturiin on kerätty säilölunta enemmän kuin ikinä ennen. Valkoiset lumikasat peitteineen koristavat tunturin jokseenkin jokaista kanttia.

– Vaikuttaa siltä, että säilönnässä on onnistuttu entistä paremmin. Säilölumi on meille tärkeää, sillä taataan kauden varhainen avaus, ja alkukauden laskettelulla on erityinen merkitys aktiiviharrastajille ja harjoitusryhmille. Pitkän hiihtokauden tarjoaminen on tämän luokan keskukselle edellytys.

lumet black

Levi Blackin jyrkän yläosan lumisäilö.

Entinen kilpalaskija Mustonen oli esimerkiksi menneellä kaudella suksilla Levin rinteissä kaikkiaan 10:nä kuukautena, sillä kausi alkoi lokakuussa 2020 ja lumella laskettiin viimeisen kerran 4. heinäkuuta. Se on meriitti, jolla voi vähän kehuakin.

FIS teki tulevan maailmancupkisan lumikontrollin jo elokuussa, kuukautta totuttua etuajassa. Naisten kilpailujohtaja Peter Gerdol oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja maailmalle lähtikin Leviltä runsaasti kuvia isoista lumikasoista vähän viestiksi Keski-Euroopan keskuksiin. Seuraava virallinen kontrolli onkin sitten viikkoa ennen kisaa.

– Uskon vakaasti, että tänä syksynä voidaan viedä melkein normaalit ja perinteiset Levin MC-pujottelun kisat läpi. Yrityksiä kiinnostaa Levi ja matkustaminen helpottuu jälleen. Ulkomaalaiset asiakkaat tekevät myös paluuta, sanoo Marko Mustonen.

Nyt toisena vuotena peräkkäin Levillä kisataan kaksi naisten pujottelun maailmancupin osakilpailua ja päivät ovat 20.–21.11. Lipunmyynti alkaa 15.9. netissä, ja kaikki liput myydään ennakkoon.

 

Rinteitä kunnostettu, joten talven aloitus on helpompaa

Kesän aikana rinneyhtiö on jälleen tehnyt paljon parannustöitä rinteillä. 6.1-rinne on ollut ison remontin kohteena, sitä on levennetty ja se on profiloitu, sinne on saatu uusi lumetusjärjestelmä ja valaistus on uusittu. Koillisrinteet ovat muutenkin aktiiviharrastajien mieleen samoin kuin Levi West.

South Point on loivempaa ja aluetta ja aloittelijoiden mieleen. Siellä South Parkissa on kesän aikana tehty maansiirtotöitä, joten nyt saadaan vähemmällä lumetuksella jo hyvä rinnealusta käyttöön. South Prk on muuten Suomen pisin parkki, jossa riittää kilometrin verran laskettavaa.

fillarireitti

Alamäkiajoreittien määrä on kasvanut ja samoin on harrastajien määrä. Uudet polut ovat kuitenkin tarkoitetut vain pyöräilijöille, ei kannata lähteä koiran kanssa tai muuten vaan niille ulkoilemaan, sillä törmäysvaara on ilmeinen.

Alpine Training Parkissa ovat koneet niin ikään jyllänneet ja pintoja on tasoiteltu, jotta kausi voisi alkaa mahdollisimman aikaisin. Treeniryhmiä voidaan palvella entistä paremmin.

– Viime talven hiihtolomilla Leville löysi uutta asiakaskuntaa, niitä entisiä Euroopan kävijöitä, joista suurin osa hämmästyi keskuksen laajuutta ja rinteiden laatua. Moni oli ensimmäistä kertaa Levillä, mutta ei varmastikaan viimeistä. Meillä on liki 50 eri rinnettä tarjottavana eikä pituudesta tai profiileissakaan ole hävettävää. Täällä on jokaiselle jotain, ja rinteiden lisäksi alueella on hyvä maastohiihtoverkosto, johon pääsee melkein jokaiselta mökiltä, ja lisävahvuutena kaikki Levin muut palvelut, ohjelmat ja ravintolat.

Rinnekeskus tekee sille asetettu a tehtävää eli kehittää rinteitä ja rinnepalveluita koko ajan. Uusia hissihankkeitakin muhii ajatuksissa, mutta ihan vielä ei ole niiden aika. Kesällä on myös rakennettu uutta huoltohallia Etelärinteen alueelle, sillä vanha keskustassa sijainnut halli paloi talvella.

 

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023