Levinyt!
 

Saunum tarjoaa aivan uudenlaisen saunakokemuksen

01.09.2021

Varaa saunavuoro: lempeiden löylyjen kiertoilmasauna testattavana Levillä

Levillä päästään kokemaan aivan uudenlainen saunaelämys, kun saunan ilmanvaihtojärjestelmiä kehittänyt Saunum on tuonut kärrysaunansa majoituspalveluita tarjoavan Tiikun TiiPiin pihapiiriin 1.–19.9. väliselle ajalle.

sauna muhola

Kiertoilmasaunan ideana on sekoittaa ylhäällä oleva kuuma ilma lattian tasossa olevaan viileämpään ilmaan, jolloin saadaan tasaisen lempeät löylyt. Puhalluksen voimakkuutta voidaan säätää, samoin kuuman ja viileän ilman sekoitussuhdetta. Laitteessa olevaan kaukaloon lisätään Himalajan suolaa, jonka kerrotaan vaikuttavan myönteisesti hengityselimiin ja ihoon.

– Koska laite siirtää lämmön alas, saunassa ei tarvitse välttämättä olla edes lauteita, penkit riittävät. Kiertoilmasaunassa happea riittää, jolloin siellä jaksaa istuskella pidempäänkin. Puhaltimen voimakkuutta voi säädellä ja sen voi välillä myös pysäyttää, jolloin sauna muuttuu normaaliksi sähkösaunaksi, listaa kiertoilmasaunan ominaisuuksia Saunumin edustaja Risto Muhola.

Uutta saunatuotetta pääsee testaamaan Levillä ilmaiseksi tekemällä ennakkovarauksen. Löylyttelijät voivat osallistua myös arvontaan, jossa on palkintona 1 500 euron arvoinen kiuas ohjausyksikköineen.

– Tämä tuote on sellainen, että se on itse koettava, ja eron tavalliseen saunaan kyllä huomaa heti. Suosittelen lämpimästi ihmisiä testaamaan saunaamme. Otamme varauksia joka päivälle ajalle 19.9. asti, ja saunomiseen on varattu aikaa yksi tunti, Muhola kertoo.

saunum

 

Idea syntyi savusaunan pehmeissä löylyissä

Saunum-tuoteperheen ensimmäisen prototyypin teki jo 16 vuotta sitten virolainen yrittäjä ja lämpötekniikan asiantuntija Andrus Vare. Mies ihastui aikoinaan savusaunan lempeisiin löylyihin ja halusi saman elämyksen kotiinsa. Vare teki yhteistyötä Tallinnan Teknillisen Yliopiston kanssa tutkiakseen tieteellisesti saunassa tapahtuvaa ilmanvaihtoa ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

Tällä hetkellä Saunum-mallistossa on useita ilmankiertotuotteita ja kiukaita. Professional-kiukaat ovat teholtaan 12–23 kW ja ne sopivat hyvin esimerkiksi julkisten tilojen isoihin saunoihin. Primary-kiukaiden teho on 4.5–12 kW ja Premium-kiukaiden puolestaan 6 ja 9 kW. Saunum Base -tuotteet toimivat lisälaitteena kiukaalle ja sopivat vaikkapa kotitalouksiin tai loma-asuntoihin, joiden puu- tai sähkökiuasta ei haluta vaihtaa.

– Base-mallin voi upottaa seinään uutta rakennettaessa tai vanhaa saneeratessa. Pinta-asennuksessa Base-malliin saa halutessaan värillisen valaistuksen, Muhola kertoo.

Saunumin ilmankiertotuotteet ja kiukaat valmistetaan Virossa ja ne ovat tilattavissa myös verkkokaupasta. Tuotetta on Suomen varastosta, joten lempeisiin suolalöylyihin omassa kodissa pääsee hyvinkin nopeasti.

 

Virpi Kallio

 

www.saunum.fi

Saunatestaus Levillä osoitteessa Purolantie 6E, Levi (Tiikun TiiPii), varaa aika puhelimitse 040 417 9601, saunaelämyksen lisäksi voi tutustua Tiikku Mäkitalon taiteeseen hänen galleriassaan.

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas